XS
SM
MD
LG

Sloga sa kadetima i juniorima više nije mogla

Sloga - Tekstilac 0:8

 

 

Fudbaleri Sloge iz Gornjeg Crnjelova jučerašnjim izlaskom na travnjak stadiona u Dvorovima definitivno su rešili pitanje da li će ekipa nastupati u Prvoj ligi Republike Srpske. Trener Dalibor Kapikul je na megdan Tekstilcu poslao 11 igrača koji još imaju pravo nastupa u juniorskoj I kadetskoj selekciji. Ni jedan nije stariji od 19 godina, a u zapisniku ih je bilo ukupno 13.

-Da, tačno je. Imali smo 13 igrača na raspolaganju i išli smo da igramo. Ovo je momcima prva utakmica u seniorskoj konkurenciji. Imamo igrače od 16 do 19 godina, a u narednih nekoliko dana ćemo verovatno registrovati još neke, pa će sve to izgledati drugačije. Neću reći bolje, već drugačije. O samoj utakmici nemam šta da kažem. Dok smo mogli odupirali smo se, a onda je bolja fizička priprema, pa naravno I kvalitet presudio. Mi smo imali, zbog poznate situacije, dva treninga, ali smo išli da igramo, da ne dovodimo u pitanje šampionat i sve što ide oko toga. Neka niko ne misli da je nama,  meni i igračima lako da sve ovo guramo. Radimo to zbog kluba, zbog Prve lige Republike Srpske, pa ako hoćete I našeg predsjednika Zlatka Krbanjevića. On je godinama ulagao u Slogu, pravili smo rezultate, a zašto se sve ovako završilo trebaju da se upitaju mnogu u našem fudbalu, kaže Kapikul.

Prema njegovim rečima on i fudbaleri će, bez obzira na tešku situaciju i stanje u klubu  da igraju koliko mogu, svesni da je ishod, ako se šampionat završi, selidba u niži rang takmičenja.

-Šta će biti, ja o tome ne mogu I ne želim da pričam. Godinama sam u klubu I bio sam i šef stručnog štaba, pa pomoćnik, moja je obaveza da radim i u ovim uslovima. Jasno mi je, kao I fudbalerima da nam slede teški trenuci , ali politiku kluba vodi ipak neko drugi.


Modriča Alfa 0 : 0 Kozara
Podrinje 1 : 1 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Jedinstvo
Krupa 0 : 0 Željezničar Sport Team
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rudar Prijedor 1 1 0 0 3
2 Podrinje 1 0 1 0 1
3 Slavija 1 0 1 0 1
4 Modriča Alfa 1 0 1 0 1
5 Krupa 1 0 1 0 1
6 Željezničar Sport Team 1 0 1 0 1
7 Kozara 1 0 1 0 1
8 Tekstilac 0 0 0 0 0
9 Jedinstvo 1 0 0 1 0