XS
SM
MD
LG

Slavlje razbijene arkade

Saša Kajkut/ Foto: Fejsbuk Saša Kajkut

Tako to rade iskusni golgeteri – čekaju svoju priliku za postizanje gola i dočekaju je. Iskustvo i lukavost Saše Kajkuta doneli su pobedu Borcu u Bijeljini protiv Radnika (2:1) u utakmici u kojoj je domaćin vrlo rano poveo iz penala, a Banjalučani preokrenuli rezultat.

Prvo je kapiten Stojan Vranješ izborio jedanaesterac koji je sam i realizovao za 1:1, bio je to njegov treći pogodak u prvenstvu, da bi u finišu susreta Kajkut postao prvi fudbaler, a da nije kapiten Vranješ, koji je postigao gol za Borac na startu šampionata. Trijumfom u Semberiji Borac se učvrstio u gornjem delu prvenstvene tabele i amortizovao poraz iz Tuzle, u drugom uzastopnom gostovanju.

-Poslednjih pola sata sam proveo u igri na terenu po izuzetno teškim vremenskim uslovima i velikoj vrućini koja je ometala i nas i igrače Radnika. Ukazanu priliku sam iskoristio na najbolji mogući način. Imao sam osećaj šta će uraditi odbrambeni igrač Radnika, nastavio sam da pratim loptu i pre golmana Kozića stigao do nje, smestio je u mrežu. Tom prilikom sam dobio udarac, pukla mi je arkada i krvave glave sam slavio pogodak sa saigračima. Nije mi žao. Važno je da smo pobedili, četiri kopče koje sam zaradio su najmanji problem – istakao je Saša Kajkut junak Borčeve pobede u Bijeljini.

Ponovo je Gradski stadion u Bijeljini video Kajkuta na delu u finišu meča, jer se fudbaleri Radnika sećaju pre tri sezone pretposlednjeg kola i gostoovanja Zrinjskog kada je stameni Banjalučanin u 90. minutu izborio jedanaesterac, a zatim ga i realizovao za pobedu (2:1). Bio je to susret u kojoj su Mostarci napravili prevagu za titulu.

-Srećan sam ponovo zbog gola u finišu susreta. Izgleda da mi u potpunosti odgovara igralište u Bijeljini, srećno mi je. I sada se pokazalo da mi leži trava u Semberiji. Šalu na stranu, najvažnije je da smo trijumfovali i stigli do tri vrlo važna boda koja su nas vratila u vrh tabele, ali isto tako i vratila samopouzdanje – dodao je Kajkut.

Ponovo je pokretač svih Borčevih akcija bio kapiten Stojan Vranješ o kojem napadač Banjalučana ima samo reči hvale.

-Stojan je još jednom pokazao da je pravi kad je najteže, opet je poturio leđa, izborio je taj penal i dao gol i dao je vetar u leđa svima nama za preokret, celoj ekipi. Istinski je vođa na terenu.

Osvrnuo se i na ekipu Radnika koji je ovog leta igrao u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu.

-Ostvarili smo izuzetno važnu pobedu protiv opasnog rivala koji retko gubi na svom terenu. Svi znamo kako Radnik igra kući, uzimajući to u obzir i jako teške vremenske uslove koji su bili moramo biti presrećni. Radnik je odlično otvorio sezonu, igrao dobro utakmice u Evropi i to je isto pokazatelj koliko je ovo velika naša pobeda. Mislim da smo zaslužili tri boda, bili smo u rezultatskom zaostatku, ali nije nas pokolebao rezultat sa poluvremena, ušli smo agresivno i pokazali da zaslužujemo trijumf. Ta naša upornost i agresivnost su se isplatili, sreću smo zaslužili – istakao je na kraju Saša Kajkut, Borčev junak iz Bijeljine.

I u Bijeljini Borac je imao podršku svojih najvatrenijih pristalica “Lešinara”. Njih oko 150 je svih 90 minuta bodrilo svoj klub i nosilo ga do pobede.

-Svaka čast našim navijačima koji su došli u Bijeljinu po onakvom vremenu, ili bolje rečeno vremenskim neprilikama. Ponovo su uz nas, kako kod kuće tako i u gostima i njihova podrška pomogla nam je da dođemo do pobede protiv Radnika, hvala svima i nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti sezonu – rekao je Kajkut.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8