XS
SM
MD
LG

Žarko Čurčić novi trener beogradskog Sinđelića

FK Sinđelić

Danas smo imali priliku da u prostorijama kluba popričamo sa novim prvim strategom FK Sinđelić, gospodinom Žarkom Ćurčićem, koji je u prošloj sezoni, pa sve do pre dva dana obavljao funkciju pomoćnog trenera FK Sinđelić.

Trener Ćučić će voditi ekipu sa klupe protiv Raničkog iz Pirota.

Rukovodstvo FK Sinđelića se pre dva dana razišlo sa trenerom Brankom Mirjačićem koji je u prva dva kola osvojio samo bod.

„Govoreći iz ugla trenera, smena sa mesta šefa stručnog štaba je uvek stresna, ali sa druge strane, to je sastavni deo našeg posla i nešto što u suštini svaki trener, onog trenutka kada preuzme posao, uključi i to kao moguću opciju. Kriza igre, kriza rezultata, loša komunikacija nekad i uz pozitivne rezultate trener odlazi sa mesta šefa stručnog štaba.“ – istakao je Žarko Ćurčić i dodaje:

„Lično mislim da je kolega Branko Mirjačić jedan iz plejade mladih, savremenih trenera čije vreme tek dolazi i da nema za čim da žali. Pokrenuo je točak, osetio seniorski fudbal na saveznom nivou u ulozi šefa struke. Na kraju, ima ono najvažnije, znanje, a to niko ne može da mu oduzme. Rezulati ? Doći će…“ – osvrnuo se kratko Ćurčić na prethodne dve nedelje u klubu.

Trener fudbalera Sinđelića rekao je da duel sa ekipom iz Pirota dolazi u teškom trenutku, ali da to ne može da bude opravdanje.

„Što se ekipe tiče, smatram da će šamar iz Zemuna biti dovoljan za brzo otrežnjenje. Radna atmosfera je zadovoljavajuća, obzirom na okolnosti. U ovom trenutku je najvažnije ohladiti glave i motivisano dočekati utakmicu sa Radničkim iz Pirota.!“

Ćurčić može da računa na sve igrače, igrački kadar je kompletan i svi su u kombinaciji za tim.

Što se tiče očekivanja pred duel sa Piroćancima, trener Ćurčić navodi da je pobeda u sredu imerativ.

„Nova tri boda nas vraćaju na kolosek i daju prostor da ekipa pokaže pun potencijal. Protivnik je za respekt, što je i potvrdio pre tri dana. Nimalo laka utakmica koja mora da se dobije, možda je najbolja rečenica za ono što nas očekuje“ – završava izlaganje Žarko Ćurčić.

Radnički iz Pirota u prva dva kola ima po jednu pobedu i poraz, a nakon ove utakmice ekipu Žarka Ćurčića očekuje teško gostovanje ekipi Kabela iz Novog Sada koja je pre tri dana na svom terenu pobedila jednog od glavnih favorita za plasman u Super Ligu Srbije ekipu Radničkog 1923 iz Kragujevca.

Utakmica protiv Radničkog iz Pirota se igra u sredu 14.avgusta sa početkom u 17.30 časova, a ulaznice za ovaj meč se već sad mogu kupiti u prostorijama FK Sinđelić.