XS
SM
MD
LG

Srbija, ostvarenje sna

Dejan Bosančić

Pored Vladana Danilovića Fudbalski klub Borac dobio je još jednog mladog reprezentativca, ali za razliku od plavokosog Fočaka koji igra za “Zmajiće” mladi vezista Dejan Bosančić će u tabor “Orlića”. Selektor mladog tima U-21 Srbije Nenad Neško Milovanović uputio je poziv Banjalučaninu čija karijera ide uzlaznom putanjom.

Posle sjajnih partija koje je u prethodne dve prvoligaške sezone prikazivao u dresu banjalučkog Željezničara sa Predgrađa, usledio je poziv s Gradskog stadiona i potpisivanje ugovora sa Borcem, a nedugo zatim i debi u Premijer ligi BiH. Sve to nije promaklo stručnom štabu mlade (U-21) reprezentacije Srbije, usledio je poziv što je mladi fudbaler sa zadovoljstvom prihvatio.

-San svakog fudbalera je da zaigra za reprezentaciju, eto meni se ostvario. Počašćen sam i srećan – rekao je Dejan Bosančić, uzdanica Borca.

Srbija u konkurenciji do 21 godine nije imala zapažen uspeh na proteklom Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu, pa će novi ciklus početi sa novim selektorom na klupi, koji je najavio stvaranje novog “kulta reprezentacije”. Reprezentativci, među kojima i Bosančić, okupili su se na nezvaničnoj prozivci u Staroj Pazovi, gde će Milovanović šansu dati brojnim fudbalerima, kako bi video na koga može da računa u budućnosti, naročito tokom kvalifikacija za EP 2021. godine.

-Već sam stigao u Staru Pazovu i odradio trening sa ekipom, ovo je nešto najlepše što može da se dogodi jednom mladom igraču. Ovo je širi spisak U-21 selekcije, neće svi biti pozvani na kvalifikacije, a na meni je da se nametnem i pokušam da izborim mesto u timu. Verujem da hoću da opravdam poverenje – dodao je Bosančić.

Kako je naglasio, ovo je velika stvar za njega i nagrada za sve ono što je radio proteklih godina, ali ujedno i nagrada za njegov matični klub, Željezničar i sada Borac.

-Nisam do sada nastupao za reprezentativne selekcije nigde, tako da je ovo ogroman uspeh za mene. Potvrda da se u karijeri nalazim na pravom putu i želim što duže da idem njim. Veoma sam srećan zbog ovog poziva, osećaj je izvanredan, a sve ovo daje mi još veću motivaciju za rad na terenu. Pored ličnog priznanja ovim pozivom priznanje su dobili i moji klubovi, Željezničar i Borac – srećan je Bosančić.

Minulog vikenda Borac je pobedio na teškom gostovanju u Bijeljini ekipu Radnika rezultatom 2:1, a Bosančić je već u 11. minutu, zbog povrede, svoje mesto morao da ustupi iskusnom Zoranu Milutinoviću.

-U pitanju je bila tetiva, zglob, nezgodno sam doskočio i nisam mogao da nastavim utakmicu. Bolje je sada, nadam se da se povreda neće vratiti. Spreman sam za izazove u maldoj reprezentaciji Srbije i daću sve od sebe da se nametnem selektoru Milovanoviću – rekao je na Dejan Bosančić koji bi trebalo da bude danas u sastavu na utakmici protiv subotičkog Spartaka.

Borac je dobro otvorio sezonu, u startna četiri kola sakupio je sedam bodova, solidna zaliha za naredne prvenstvene etape.

-Dobro nas je krenulo, samo tako da nastavimo, nadam se i da hoćemo, što duže da idemo pobedničkim kolosekom. Pred nama je za vikend utakmica protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja, pobedićemo rivala i još više se učvrstiti u gornjem delu prvenstvene tabelu. Tu je objektivno Borcu i mesto. Voleo bih da stadion bud pun i da nas publika i navijači vode do trijumfa – istakao je Bosančić.

 

 

 

 


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8