XS
SM
MD
LG

FK “Tekstilac” za vikend organizuje Dječiji fudbalski turnir

Omladinski pogon fudbalskog kluba “Tekstilac” iz Dervente organizuje u nedjelju 18. avgusta dječiji fudbalski turnir “Derventa 2019” za igrače rođene 2007, 2008, 2009, 2010 i 2011 godine.

Početak nedjeljnog turnira, koji se igra na pet terena, zakzana je za 9 časova, dok je svečano otvaranje u 12 sati.

Ovogodišnji trurnir igra se u sklopu obilježavanja 100 godina od osnivanja kluba sa rijeke Ukrine, rekao je koordiantor Omladinskog pogona Dejan Plisnić.

“Već imamo prijavljenih 74 ekipe, a svaka ekipa broji 12 dječaka tako da očekujemo u Derventi taj dan preko 800 dječaka te njihovih roditelja i simpatizera. Smisao samog turnira je da se dječaci okupe, druže, stiču kroz utakmice nova fudbalska znanja, a ujedno svako od njih promoviše svoj grad i klub”, rekao je Plisnić.

Navodi on kako je su dječaci iz derventskog kluba tokom ljeta učestvovali na mnogim turnira, te sada očekuje uzvrtane posjete.

“Sam kvalitet turnira će biti na odličnom nivou, jer imamo ekipu “Marsonije” iz Slavonskog Broda, banajlučki “Borac”, “Rudar Prijedor”,škole fudbala iz Gradiške, Banjaluke, Bijljenije, Brčkog, Srebrenika, Tešnja, Jelaha, Žepča, Maglaja, Modriče, Doboja i drugih gradova”, istakao je Plisnić.

Plisnić je poručio, kako će i on i svi mališani truditi se da taj dan, budemo dobri domaćini.