XS
SM
MD
LG

Slavija protiv Rudara i tradicije

Milan Gutović/ Foto: SportDC

Prvu domaću utakmicu u novoj sezoni fudbaleri Slavije će igrati protiv protivnika koji im i najmanje leži, prijedorskog Rudara.

Šest godina Sokolovi ne znaju za pobjedu protiv Prijedorčana, a u tih šest godina, šest puta su igrali u Istočnom Sarajevu i Rudar je po tri puta odnio tri boda i bod. Trener Slavije, Milan Gutović, ne obazire se previše na to što je Rudar proglašen za prvog favorita ili jednog od favorita za Premijer ligu, ističući da to na terenu moraju da dokažu.

- Dolazi nam prava ekipa da nam pokaže gdje smo u ovom trenutku. Prava ekipa da se dokažemo. Rudar se dosta pojačao, imaju nekoliko vrhunskih igrača u svojim redovima, ali to što ih je neko proglasio za prvog favorita ili jednog od favorita za Premijer ligu, ništa ne znači. Favorit svoj kvalitet mora da pokaže na terenu, a na nama je da ih pokušamo zaustaviti. Biće teško, ali ne i nemoguće. Odigrali smo jako dobru utakmicu u Janji, ostaje žal za što nismo upisali i pobjedu, ali bitno je da smo uspjeli ostati neporaženi na startu sezone. To će nam podići samopouzdanje za dalje, a nadam se da ćemo već u ovoj utakmici pred nama potvrditi taj bod, rekao nam je Milan Gutović, strateg Sokolova.

Vučina Šćepanović je ponovo najstariji fudbaler ove ekipe Slavije. Iskusni veznjak je prva violina Slavijinog orkestra, te ponovo dosta toga pada na njegova leđa.

- Odlična ekipa nam dolazi u goste. Imaju nekoliko sjajnih pojedinaca. Kada jedna ovako kvalitetna ekipa dolazi jednoj mladoj ekipi kao što smo mi to je odlična prilika da se igrači dokažu, da pokažu šta znaju protiv objektivno jačeg protivnika. Biće sigurno teško, ali kažem ovo je idealna prilika da se naši mlađi igrači dokažu i nadam se da će nam to donijeti povoljan rezultat, dodao je Vučina Šćepanović.

Utakmica Slavija - Rudar igra se u subotu od 17.30, a glavni sudija meča je Rajko Đorđić iz Bijeljine. 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8