XS
SM
MD
LG

Mreže mirovale u Istočnom Sarajevu

Fudbaleri Slavije i Rudar Prijedora odigrali su danas u Istočnom Sarajevu 0:0 u okviru drugog kola Prve lige Republike Srpske, po viđenom najrealnije u današnjem meču.

Prvo poluvrijeme ove utakmice bilo je dosta kvalitetno iako nije bilo pogodaka. I jedna i druga ekipa su dosta živahno ušli u utakmicu. Rudar, svjestan svojih kvaliteta je pokušao da se nametne na terenu, međutim Sokolovi su jako dobro stajali u svim linijama, a onda iz fantastičnih pasova iz zadnje linije, uglavnom Vučine Šćepanovića, i utrčavanjima iza leđa odbrane Rudara su prijetili Mirzi Hamzabegoviću.

Golman Rudara je besprijekorno uradio svoj posao. Nije Slavija uspjevala da iskreira neku stopostotnu šansu, uglavnom se svodilo na ubacivanje sa strane, što je Hamzabegović jako dobro pohvatao.

Sa druge strane, ne može se reći ni da su Prijedorčani iskreirali neku ekstra šansu pred samim golom. Uglavnom se to svodilo na kreiranje prostora za šut i prijetnju iz daljine, ali je i to uglavnom odlazilo preko gola i bez posla za Ivana Butorovića. Prijetili su Šikanjić, Pavlović, Burazor, a najbliži je bio Bojan Burazor koji je sjajnim šutem sa nešto više od dvadeset metara zatresao okvir gola.

U drugo poluvrijeme Slavija uzlazi nešto odlučnije. Igrala se 54. minuta kada Mladen Perović centrira sa lijeve strane za Stefana Arbinju, a on šutira glavom preko gola. Samo minutu kasnije uslijedio je još jedan nezgodan centaršut kroz kazneni prostor, ali je Hamzabegović još jednom bio oprezan. Problem Rudaru predstavila je i činjenica da Nemanja Matović nije mogao da nastavi utakmicu. Sredinom prvog poluvremena je u kaznenom prostoru Slavije ušao u duel sa golmanom Butorovićem, osjetio je mučninu, izdržao do početka drugog dijela, ali više nije mogao, pa je na teren morao Maksimović.

Najbolju šansu na utakmici Rudar stvara u 60. minutu. Andrej Pavlović je sve uradio fudbalski, poslužio kao na tacni Ognjena Jaćimovića, koji je previše oklijevao, a onda poslao loptu visoko preko gola. Šansom Rudara uzvratila je šansom Slavija. Stefan Arbinja se našao u njoj, šutirao u bliži ugao Hamzabegovića, no golman Rudara je još jednom izašao kao pobjednik.

Kako se bližio kraj utakmice, tako je nervoza sve više rasla, a nju je prouzrokovao danas vrlo nesigurni sudija Đorđić. Svirao je on i jednima i drugima faulove, dijelio kartone, a ispaštali su najviše igrači na terenu.  Bila je ovo zaista jedna tvrda, muška utakmica, dvije ekipe željne nadigravanja, koje nisu imale išta protiv toga da se pusti jača igra, ali niti jednog momenta u pretjeranim granicama grubosti.

U takvoj bespotrebno isjeckanoj igri niti jedni niti drugi se nisu snašli, jurili su po terenu, često i bez nekog pretjeranog smisla, pa je na kraju ostalo u kvalitetnom i ne pretjeraeno lijepom derbiju drugog kola, 0:0.

SLAVIJA – RUDAR   0:0
SRC Slavija
Gledalaca: 300
Sudija: Rajko Đorđić (Bijeljina)
Strijelci:-
Žuti kartoni: Šćepanović, Marković, Arbinja, Mušić, A. Pušara (Slavija), Matović, Milović, Pekija (Rudar)

Slavija: Butorović, Mušić, Perović, A.Pušara, Arbinja, Popovac, Šćepanović, Blagojević (od 90. Ljuca), Marković (od 69. Babić), Bojanić, Bjeloš (od 77. Mujkić)  Trener: Milan Gutović

Rudar: Hamzabegović, Matović (od 51. Maksimović), Milović, Petrović, Pekija, Burazor, Šikanjić (od 72. Malbašić), Jaćimović, Pavlović (od 80. Savanović), Marić, Zekanović  Trener: Igor Janković


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8