XS
SM
MD
LG

SLS: Inđija - Radnik 2:1

Inđija - Radnik detalj, foto: Anđelko Belić, Sportin

Fudbaleri Inđije su prikazali protiv ekipe Radnika iz Surdulice najbolju partiju pred svojom publikom od starta superligaškog takmičenja.

Preko 1.000 gledalaca je moglo da uživa u vrlo dobroj fudbalskoj predstavi koju je na trenutke kvario glavni sudija utakmice. U meču bez pravog prekršaja je dodelio čak devet žutih kartona od čega domaćinu šest.

Iz prve prilike za gol on je i pao. Bio je to 16. minut utakmice. Igrač domaćina, Bjeličić u želji da vrati loptu zadnjoj liniji svoje odbrane je ispao savršeni asistent gostujućem igraču Makariću, Bjeličić je sa svoje polovine vratio loptu, Makarić je stekao prednost, a potom iz trka sa oko 12 metara loptu šalje ispod Prekovića, 0:1.

I pre ovog gola gosta bilo je vidljivo da su domaći igrači željni pobede, a poseban motiv im je bio i povređeni kolega u timu Nikola Anđelković. Pleli su svoju mrežu domaći igrači kako bi stigli do poravnanja rezultata. Svoje prilike su lako propuštali Brana Ilić u 19, Bjeličić u 20 i 29. minutu. Potom Milan Janjić u 24, Bastajić u 30, Bosančić minuta kasnije te Milosavljev u 30.minutu meča. Već tada je na semaforu inđijskog stadiona moglo biti bar 3:1.   

Poravnanje rezultata stiže posle prekida. Tačnije korner je izveo Bosančić, Lopta pada na oko šest metara od gola gosta, Rogač je šutira glavom, ona nekog kači uz put i tu je Ivan Kostić nemoćan, 1:1.

U nastavku do kraja poluvremena se ništa nije menjalo na terenu za igru. Zeleno beli su mleli svog rivala, ali se mreža više nije zatresla. A da je bilo prilika za to bilo je. Prvo je svoju šansu upropastoio Bosančić u 38. minutu. Posle sjajne akcije, ovaj igrač je šutirao, ali nije imao sreće i da pogodi mrežu gosta. U strelce se mogao upisati Milosavljev u 40. minutu posle sjajne asistencije Bjeličića, a ovaj brzi fudbaler je imao sjajan debi u novom dresu.

U drugom poluvremenu nastavak pritiska domaćina, ali sada znatno opreznije. Ređale su se akcije, ali nije bilo onako dramatičnih scena kao u prvom poluvremenu u kaznenom prostoru gosta.

Ipak gol pada tek kada je u igru ušao još nedovoljno oporavljeni Srđan Dimitrov. Ovaj igrač je sjajno iskoristio asistenciju Milosavljeva. Dobio je loptu na roglju peterca, a potom je gađao suprotan ugao gola gosta za veliku radost saigrača i publike, 2:1.

Do kraja meča Inđija, oprezna, sigurna, gost nemoćan da bilo šta promeni.

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 1.000. Sudija: Danilo Grujić - Niš, pomoćnici: Jovan Grujić - Niš i Darko Savović - Bačka Palanka. Četvrti sudija: Zoran Široki - Smederevo: Strelci: Rogač 33', Dimitrov 74' - Inđija, Makarić 16' - Radnik. Žuti kartoni: Milosavljev 21', Preković 41', Janjić 55', Bjeličić 56', Bosančić 73', Rajevac 85' - Inđija, Stanisavljević 45', Jokić 54', Pavlović 73' - Radnik.

Inđija: Preković 7, Dimitrijević 7, Bjeličić 7,5, Bosančić (K) 7,5, Milijan Ilić 7, Bastajić 7, Milan Janjić 7,5 (Dimitrov 70' 8), Rogač 7, Brana Ilić 7 (Rajevac 78' 7), Milosavljev 7,5 (Banjac 88'), Vidić 7,5. Trener: Srđan Blagojević.

Radnik: Ivan Kostić 6, Miroljub Kostić 6,5, Jokić 6, Stevanović 6,5 (K), Damnjanović 6 (Georgiev 34' 7), Makarić 7 (Dimitrić 60' 6,5), Danoski 6,5, Ristović 6 (Pavlović 46' 6,5), Đorđević 7, Kričak 6,5, Stanisavljević 7. Trener: Slaviša Božičić.