XS
SM
MD
LG

Dominacija Orlova

Proteklog vikenda na stazi Ptičijak, a koja se nalazi u sklopu Sportskog centra „ 9.januar „ u Rogatici,  a koja je jedna od najpreglednijih i najuređenijih na evropskim prostorima,

održano je otvoreno prvenstvo BiH u moto krosu.

Ovogodišnje nadmetanje u ovom atraktivnom i adrenalinskom sportu imalo je i međuna rodni karakter. Među 46 motociklista, od toga tri devojke,  učestvovalo i preko trideset takmičara   iz zemalja okruženja, Srbije i Hrvatske. Motociklisti Srbije i Hrvatske su uglavnom i dominirali,  u određenim klasama. Tako je deset pehara otputovalo za Srbiju , četiri za Hrvatsku, a toliko ih je pripalo i takmičarima iz B i H.

U najinteresantnijoj kategoriji MX 1 pobednički pehar je podigao hrvatski motociklista Matej Jaroš član MK“ Požega Promet“ iz  Slavonske Požege, drugi je bio takođe predstavnik Hrvatske, Petar Kundid iz kluba MKC „Cetina“ Trilj, a na treću poziciju se plasirao Miloš Đorđević iz Srbije takmičar MK „Termorad Čačak“.

U klasi MX 2 trijumfovao je  predstavnik Srbije  Nenad Petrović, član ekipe „Tanasko Rajić“ iz Čačka , drugo mesto pripalo je takođe takmičaru  iz Srbije , Miliću Zimonjiću članu MK „Zlatibor „ iz Čajetine, a treći je bio ponovo predstavnik Srbije ,MilanVukajlović  iz Moto kluba „Tanasko Rajić“ Čačak.

U kategoriji MX 85  na poziciju broj jedan  pobedničkog postolja popela se predstavnica  Hrvatske , Mia Ribić članica SMK „Savski Marof“ , drugi je bio predstavnik Srbije ,Vuk Damjanac iz ekipe MK „Tanasko Rajić „Čačak, a treće mesto je zauzeo domaći takmičar Mihajlo Ćajić član AMK „Rogatica“.

 U klasi MX 65,  preko 1000 posetilaca koji su prisustvovali ovom takmičenju  sa velikim oduševljenjem je proslavilo pobedu mladog, sedmogodišnjeg Vuka Ćajića takmičara domaćina AMK „Rogatica“ , drugi je bio Andrej Popović iz Srbije član MK „Era“ iz Arijla a  na treću poziciju se plasirao takođe predstavnik Srbije , Luka Lazović iz GTC „Racing“Kraljevo.

U klasi MX Turist pobedio je  Đorđe Čolović član srbijanskog kluba „Moto Land“ iz Beograda, drugi je bio takođe takmičar iz Srbije ,Vlade Rajović,  MK „Termorad „  Čačak , a treće mesto je zauzeo hrvatski motociklista Krunoslav Ivanović,   MK „Požega Promet“ Slavonska Požega.

Pobednik  klase MX  Veteran bio je Miroslav  Milović iz derventskog MK „Miron Moto“, drugi je bio takmičar iz Srbije Dejan Paunović,  GTC“Racing“ Kraljevo,  a treći Željko Marković , MK „Maršal „Banjaluka.

U ekipnom plasmanu bodovani su samo domaći motociklisti pa je prvo mesto pripalo MCK „Travnik“,  drugi su bili domaći takmičari iz AMK „Rogatica“ , a treće mesto je zauzeo AMK „Vitez“.

Uspešni organizatori ove tradicionalne sportske manifestacije su bili Motociklistički savez BiH, AMS RS i AMD „Rogatica „na čelu sa predsednikom ovog društva i direkto rom trke Brankom Lelekom.

 Ovogodišnje moto kros nadmetanje u Rogatici bio je jubilarni,  jer se punih 60 godina održavaju moto takmičenja u gradiću na obalama Rakitnice. Da se upotpuni ovaj vredan jubilej  prvi putu u istoriji moto sporta u Rogatici se dogodilo da se dva domaća takmičara popnu  na pobedničko postolje. Dva brata Vuk i Mihajlo Ćajić  su  osvajanjem prvog i trećeg mesta pokazali da je pred motociklistima Rogatice svetla budućnost. Svakako da za ovaj uspeh velike zasluge pripadaju i njihovom ocu Miroslavu takođe velikom zaljubljeniku u motociklizam.