XS
SM
MD
LG

Zašto tako, kapitenu?

Utakmica između Borca i Mladosti pamtiće se po nesportskom i nekorektnom potezu kapitena Banjalučana Stojanu Vranješu. On je u jednoj akciji zamerio saigraču Aleksandru Subiću što je želeo napad da završi pogotkom, pa se odlučio na šut umesto na proigravanje. Možda je Subić i pogrešio, ali kada se zna da se vraća na teren nakon duge pauze zbog povrede, onda verbalni napad kapitena sigurno nije zaslužio.

Mora se Vranješ u tom momentu kontrolisati, a ne verbalno napasti Subića. Prvo je to morao da učini kao kapiten, a onda i fudbaler koji sigurno zna kako se oseća neko ko se nakon višemesečne pauze vraća na fudbalski teren.

Morao se na kraju Vranješ suzdržati i zbog činjenice da je Aleksandar Subić dao mnogo Borcu. Ništa manje ili više nego i Stojan Vranješ. Uz sve to Stojan je kapiten i treba da bude primer ostalima. Pita li se kako je Subiću bilo igrati nakon svega? I sve su to zabeležile TV kamere.

Šta se u pauzi između dva poluvremena dešavalo u svlačionici Borca ne znamo, ali smo ubeđeni da je dvojac na klupi Borca Branislav Krunić – Darko Maletić upozorio kapitena na ponašanje. Isto tako smo sigurni da će njih dvojica znati da se nose i sa pritiskom izazvanim nerešenim rezultatom sa tim iz Doboja kod Kaknja. Borac se nalazi trenutno na trećoj poziciji sa osam bodova, tri manja od trenutno vodećeg Željezničara. Nedobronamerni su odmah nakon tog remija počeli da smenjuju Branislava Krunića. Zašto? Valjda oni znaju.

Da je neko pre početka šampionata rekao da će Borac posle pet kola biti među četiri vodeća kluba, svi bi pristali. Zaboravlja se da je ovo jedan potpuno novi tim, da novajlijama treba malo i vremena da se naviknu jedni na druge, na klub, trenera, pa i on na njih. Tandem Krunić – Maletić je igrački vredeo, a treba im dati i malo vremena da pokažu i dokažu se na tvrdoj trenerskoj klupi. Dobro su krenuli, ali ”kritičari” kažu nema igre. A da ima igre, a nema bodova, šta bi onda pričali?