XS
SM
MD
LG

Žander: Ekipa smo sa kvalitetom i karakterom

Crvena zvezda obezbedila je jesen u Evropi, a u dvomeču sa ekipom Jang bojs izabranici Vladana Milojevića imaju priliku da u plej-ofu izbore plasman u Ligu šampiona. Levi bek Santana Žander istakao je da očekuje težak i uzbudljiv meč.

 

- Znamo da dvomeč pred nama nije lak, ali u ovoj fazi takmičenja nema lakih protivnika. Sve su to prvaci svojih država. Jang bojs je bio dominantan prošle godine u švajcarskom šampionatu, ali i Zvezda je bila u Srbiji. Očekujem uzbudljiv meč, siguran sam da će publika uživati u kvalitetnoj utakmici. Mi ćemo se u poslednjoj liniji postarati da naša mreža miruje i nada se da ćemo u Beograd odneti povoljan rezultat – rekao je Žander.

Žanderu ističe da je njegova ekipa stekla bitno iskustvo u prethodnom periodu.

- Rastemo kao ekipa iz dana u dan, stekli smo bitno iskustvo u dosadašnjim mečevima u Evropi, kao i u domaćem prvenstvu. Pobeda u Kopenhagenu nam je svima dala dodatno samopuzdanje, pokazali smo da imamo karakter, da smo najjači kada je to najbitnije i nadam se da ćemo i u Švajcarskoj to još jednom dokazati.

Zvezdin Brazilac osvrnuo se na 12. igrača crveno-belih.

- Navijači su neverovatna snaga Crvene zvezde. Pričali su mi igrači da je fenomenalna atmosfera kad god igra Zvezda, a sada sam imao priliku da se uverim u to. I na gostovanjima su bučni i uvek je puna gostujuća tribina. Uveren sam da će tako biti i u Švajcarskoj – zaključio je Žander.