XS
SM
MD
LG

Ostavite Slaviju po strani

Nakon meča drugog kola fudbalskog šampionata Republike Srpske između domaće Slavije i gostiju iz Prijedora, pojedini mediji  iz Republike Srpske, koji pretenduju da budu ozbiljni, poslali su  otrovne strelice prema klubu iz Istočnog Sarajeva.

Ekipa koja je prošle godine uspela da izbori opstanak u Prvoj ligi, časnim i korektnim igrama,  tako je nastavila i u novom šampionatu.

 Uzeli su bod Podrinju u Janji, a kod kuće su u jednom otvorenom, agresivnom i borbenom meču remizirali sa favorizovanim Rudar Prijedorom.

 Odavno jedan susret u Istočnom Sarajevu nije  bio toliko borben i neizvestan, a u sve to uklopio se i sudija Đorđić. Odsudio je korektno, bez značajnije greške. Poništio je sa kolegama opravdano gol Rudar Prijedora zbog ofsajda , podelio kartone s razlogom , a  jedan deo fudbalske javnosti je ovaj nerešeni rezultat dočekao  neprimereno postavljajući pitanje za koga je sudija delio pravdu?

 Da bi valjda ''pojačali'' te svoje sumnje pustili su u eter i priču da je navodno Krupa premirala igrače Slavije i da su oni igrali za tim iz Krupe na Vrbasu.

Sve se ovo radilo smišljeno, da bi se prvo uprljala Slavija, pa verovatno i Krupa. Izgleda da je nekome zasmetalo što Sokolovi nisu ustuknuli pred Prijedorčanima koji slove za prvog favorita šampionata. Pokazala je ekipa Igora Jankovića da je dobro ukonponovana, ali sigurno ne i toliko bolja od ostalih klubova. Slavija je pokazala, u prva dva okršaja,  da nije u ovom šampionatu bez prilika za dobar plasman i da treba da nastavi putem kojim je pošla. Da ostavi po strani ove bočne udare, pre svega  oko premiranja od strane treće ekipe i tendecioznog pisanja i postavljana pitanja za koga je sudio Đorđić?

Čak i da je Slaviju premirala Krupa nije nezakonito i nesportski, samo čini se da tu ipak postoji nešto treće. Cilj je po svemu sudeći da se destabilizuje Slavija , ali i da se udari na Krupu i njeno rukovodstvo. Tim koji je zadnjih godina u Republici Srpskoj  bio za primer u svakom pogledu, bez afera, prevara, finansijskih rupa, traži svoj put za povratak u Premijer ligu, a pojedincima to smeta. Trka za titulom je tek počela, neka je trče svi, a kroz cilj prođe najbolji, a ne....  


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8