XS
SM
MD
LG

Vladimir Kuvalja sutra u Trebinju

Vladimir Kuvalja, direktor biciklističke trke Kroz Srbiju, te trke Beograd Banjaluka, užurbano počinje pripreme za naredne velike međunarodne biciklističke događaje, a u tom kontekstu sutra će posjetiti Trebinje.

Poslije odlično organizovane 59. međunarodne biciklističke trke kroz Srbiju koja je završena prije nešto više od dvije sedmicei koja je prema mišljenju glavnog komesara iz Holandije Edvina Krujsena ocenjena najvišom ocenom, već počinju pripreme za nove izazove. Kuvalja, koji je inače i direktor Balkanske biciklističke federacije, razgovaraće sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem i upoznati se sa sportskom, putnom i turističkom infrastrukturom u najjužnijem dijelu Srpske.

Ovakvi sastanci mogli bi biti nagovještaj uspješne saradnje i nekog važnog događaja koji bi mogao da bude održan u gradu na Trebišnjici. Da podsjetimo, Banjaluka je dobila organizaciju Svjetskog prvensta Gran Fondo za masterse u biciklizmu 2021. godine, a godinu dana ranije Kuvalja će u centru Banjaluke organizovati sličnu trku koja će takođe okupiti bicikliste iz cijelog svijeta.

Interesantno je da je ove godine, trka Kroz Srbiju startovala prvi put u 80 godina postojanja iz druge države, to jest iz Republike Srpske i Istočnog Sarajeva, a domaćini etapa bili su još i Jahorina, Pale, Priboj, Zlatibor, Mionica, Beograd i Požarevac.