XS
SM
MD
LG

Saša Ilić u Glamočanima

Saša ilić i Milenko Petrović

Legendarni kapiten crno-belih sa brojem 22 Saša Ilić posetiće danas treći po redu kamp Fudbalskog kluba Partizan u Republici Srpskoj u organizaciji Škole fudbala Mladost iz Glamočana i odraditi jedan trening sa 50 učesnika ovogodinjeg skupa. Na taj način će “kapiten za sva vremena” biti promotor kampa koji iz godine u godinu privlači sve veću pažnju i interesovanje.

-Saša Ilić stiže u poslepodnevnim časovima u Republiku Srpsku i zajedno sa trojicom trenera iz Partizana koji rade u kampu odradiće trening sa učesnicima, ali isto tako družiti se s njima. Biće nam izuzetna čast što imamo priliku da ugostimo Partizanovog legendarnog fudbalera koji je obeležio poslednju deceniju u crno-belom dresu, ali i bio reprezentativac strelac gola na Mondijalu u Nemačkoj 2006. godine što je privilegija koja pripada zaista retkim igračima. Još zimus, na sastanku u Zemunelu dogovorili smo dolazak Ilića i zaista smo ponosni i srećni što će da bude naš gost i deo ove Partizanove priče u Republici Srpskoj – istakao je Milenko Petrović, direktor Škole fudbala Mladost iz Glamočana.

Svi učesnici kampa zajedno sa trenerima Zvonkom Popovićem, Zoranom Mamićem i Zoranom Teševićem, te Marinom Ševo treniraće danas na Gradskom stadionu u Banjaluci.

-Ovim putem želimo da se zahvalimo Fudbalskom klubu Borac koji nam je ustupio igralište Gradskog stadiona i jutarnji trening biće odražen na našem najvećem sportskom zdanju. I ovo je privilegija za mlade igrače, učesnike u kampu, da osete teren na kojem je domaćin Fudbalskim klub Borac s kojim naša Škola fudbala izuzuetno korektne, sportske i prijateljske odnose. Nadamo se da ćemo u narednom periodu ovu saradnju još više da unapredimo – dodao je Milenko Petrović.

Kamp se završava u subotu, 24. avgusta kada će biti poznato i to koja će dvojica najtalentovanijih fudbalera dobiti priliku da odu u Beograd i treniraju sa vršnjacima iz Partizana u Zemunelu.

-Republika Srpska je oduvek bila puna talentovanih igrača, samo u našem klubu je bio pravi defile od sadašnjeg trenera Save Miloševića, pa Aleksandra Vukovića, Gorana Troboka, Darka Maletića, Gorana Zakarića, Ognjena Ožegovića, pre toga Velimira Sombolca, Borčeta Sredojevića, Idriza Hošića… Ovde se uvek lepo osećamo i rado dolazimo, a i ovaj kamp je pokazao koliku armiju poklonika i pripadnika ima Partizan ne samo u Krajini već celoj Republici Srpskoj. Ovu akciju svi zajedno moramo da poštujemo i negujemo – rekao je Zoran Mamić, jedan od trenera u kamp, koji je i sam rodom iz Republike Srpske – iz Omarske, kod Prijedora.

 Saša Ilić će ostati i sledeći dan, petak, 23. avgusta i učestvovati u podeli diploma za sve učesnike, ali i one najuspešnije. Biće to prilika za sve da se fotografišu za uspomenu sa legendarnim kapitenom crno-belih.

-Kada sam dobio poziv od prijatelja iz Republike Srpske, i velikih Partizanovaca, jednostavno nisam mogao da ga odbijem. Iako imam mnogo obaveza, našao sam vremena da dođem i promovišem kamp Partizana u Republici Srpskoj – rekao je Saša Ilić koji je odnedavno i jedan od reprezentativnih trenera u FS Srbije.

 


Sloboda : Željezničar Sport team
Krupa : Sarajevo
Zrinjski : Radnik (H)
Tuzla City : Željezničar
Zvijezda 09 : Radnik (BN)
Velež : Široki Brijeg
Borac : Kozara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 20 15 3 2 48
2 Zrinjski 20 13 3 4 42
3 Velež 20 12 2 6 38
4 Široki Brijeg 20 11 3 6 36
5 Željezničar 20 10 4 6 34
6 Sloboda 20 8 5 7 29
7 Borac 20 7 8 5 29
8 Željezničar Sport team 20 8 4 8 28
9 Zvijezda 09 20 8 2 10 26
10 Tuzla City 20 6 6 8 24
11 Radnik (BN) 20 5 3 12 18
12 Krupa 20 5 3 12 18
13 Radnik (H) 20 3 3 14 12
14 Kozara 20 2 5 13 11