XS
SM
MD
LG

Šta dalje?

Sloga iz Gornjeg Crnjelova će prema našim saznanjima uskoro istupiti iz Prve lige Republike Srpske. Naš portal je od samog početka uključen u problematiku između Sloge iz Gornjeg Crnjelovai FSRS, pisali smo i o potezima jednih i o potezima drugih, a istovremeno i upozoravali FSRS šta bi se moglo dogoditi.

Kako mi saznajemo Zlatko Krbanjević je i definitivno digao ruke od Prve lige Republike Srpske. Nadao se on da će njegovo "upozorenje'' na startu sezone u vidu poraza biti signal nekim ljudima iz Bijeljine de se uključe u projekat Sloga, međutim ni od koga nije dobio nikakvu podršku. Kako su nam rekli, Krbanjević je razočaran kako u ljude iz Bijeljine, tako i iz samog sela Gornje Crnjelovo što se niko nije javio da pomogne, te bi vrlo lako moglo da se dogodi da je poraz od Željezničara 10:0 bila i posljednja utakmica koju će Sloga odigrati.

Šta dalje? Jasno je i Fudbalskom savezu Repbulike Srpske da je nasamaren od Sloge, te da će nametnuto skraćena liga pretrpiti još jedno prinudno skraćenje i brojati samo devet klubova što će biti velika bruka i sramota za fudbal u Republici Srpskoj i veliki šamar onima koji odlučuju o fudbalu u Republici Srpskoj. Pojavila se u medijima informacija da bi Drina mogla uskočiti i nastaviti prvenstvo, međutim jasno je svima da je to mimo svakog propisa jer su već počele i Prve i Druge lige, te ne postoji ni teoretska šansa za tako nešto. Kako smo ranije i pisali, Krbanjević je bio u kontaktu sa pojedincima iz Zvornika da prije sezone prepusti to mjesto, međutim ''sitna lova'' je bila u igri, kako je tada rekao.

I dok Sloga Gornje Crnjelovo polako priprema teren za istupanje iz Prve lige, Sloga Gornje Crnjelovo 2 će nastaviti takmičenje, a tome u prilog ide i činjenica da su neki igrači preregistrovani tokom ljeta za drugu ekipu, kao što su neki standardni prvotimci Mlađan Karaman, Darko Lazić, Stanislav Panić i drugi.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8