XS
SM
MD
LG

Bokseri Srbije i Hrvatske na zajedničkim pripremama pred SP

Bokserska reprezntacija Srbije završnu fazu priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji odradiće u Zagrebu.

Bokseri Srbije nakon bazičnih priprema na Zlatiboru, finiš brušenja forme za najvažnije takmičcnje u sezoni realizuju u Zagrebu, gde zajedno sa domaćim bokserima sparinguju i rade na spečificnim treninzima koji su uobičajeni za poslednje dane pred velika takmičenja.

Bokseri Srbije i Hrvatske na zajedničkim pripremama

Reprezentacija Srbije u sastavu: 52 kg Dušan Janjić, 57 kg Veljko Gligorić, 63 kg Damjan Grmuša i Nenad Jovanović, 69 kg Dejan Dašić i Milan Vranković, 75 kg Sandro Poletan, 81 kg Slobodan Jovanović i Aleksa Marković i +91 kg Vladan Babić, predvođena selektorom Milanom Piperskim, saveznim trenerom Manetom Marcetom, kao i trenerima Micom Poletanom i Miodragom Milicem, u Zagrebu će ostati do 24. avgusta.

Selektor srpske reprezentacije Milan Piperski zadovoljan je dosadašnji pripremama u Zagrebu.

"Pripreme u Zagrebu za sada teku dobro. Damjan Grmuša je nažalost obnovio povredu ramena, dok su svi ostali reprezentativci zdravi, što je najvažnije. Imamo odlične uslove za rad. U ekipi vlada dobra atmosfera, a prilicno sam zadovoljan i prikazanim boksom" rekao je Piperski.

Svetsko prvenstvo na programu je od 7. do 21. septembra, a konačan spisak boksera koji ce Srbiju pretstavljati u ruskom Jekaterinburgu biće poznat sledece nedelje.

"U ovom trenutku ne bih nikoga posebno izdvajao. Momci se maksimalno trude i zalažu na treningu, vredni su i disciplinovani. Sparing mečevi u Zagrebu će im sigurno mnogo koristiti, baš kao i kompletan pripremni ciklus kroz koji su prošli. Čak i ako neki ne budu išli na Svetsko prvenstvo, do kraja godine nas očekuje nekoliko važnih takmičenja. Prva liga Srbije startuje u oktobru, meč šampiona za Zlatnu rukavicu je krajem novembra, a negde između nas očekuje i Balkansko prvenstvo u Turskoj, tako da će se sve ove pripreme višestruko isplatiti", zaključio je Piperski.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije danas u Španiji počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu u Madridu, koje je na programu od 22. avgusta do 1. septembra.

Srbiju u Madridu predstavlja pet devojaka: u papir kategoriji (48 kg) boksovaće Sandra Maran (BK Vršac), u muva kategoriji (51 kg) Nina Radovanović (BK Nina Boks Tim - Beograd), bantamu (54 kg) Jelena Zekić (ŽBK Šajkaši - Žabalj), poluvelter kategoriji (64 kg) Aleksandra Rapajić (BK Petrovgrad - Zrenjanin) i u srednjoj kategorji (75 kg) Milena Matović (ŽBK Šajkaši - Žabalj), predvodene trenerima Stevanom Čizmićem, Markom Tubićem i Darkom Radovanovićem.