XS
SM
MD
LG

Nema većine, nema sednice

Današnja sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske naprasno je juče odgođena. Obrazloženja nema ,a to već liči na samovolju pojedinaca unutar entitetskog saveza.

Sednica se čekala sa velikim interesovanjem, jer je trebala da odgovori na pitanje da li iza pisma koje je otišlo Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, o navodnim nestatutarnim potezima unutar FSRS,  stoje institucije FSRS ili je to individualni  stav predsednika Mileta Kovačevića i generalnog sekretara Gorana Ćejića.

Prema našim saznanjima niko iz Izvršnog odbora nije informisan o pismu. Nije ga čak ni vidio, pa se izvlači zaključak da su Kovačević i Ćejić delovali samostalno.

Nećemo im osporiti to pravo, a da li je po statutu, to valjda znaju ovi unutar FSRS koji su često ćutali na samovolju prvog u našem fudbalu. Oni ćutali, a njemu izgleda prešlo u naviku.

Ono što posebno zabrinjava, nije činjenica da su Kovačević i Ćejić samoinicijativno pisali FS BiH  o nečemu što se još nije desilo, a ne znači da neće.

Dakle, tokom narednih dana bi mogao u FSRS stići zahtev oko 50 članova Skupštine FSRS da se ide na vanrednu sednicu. Šta će biti u tom zahtevu, videćemo.

Čudno je ipak  da se piše o nečemu što se nije još desilo, a još čudnije da se o svemu obaveštava FS BiH , koji nema u takvim situacijama ingerencije nad FSRS.

Ima entitetski savez svoj Statut, usklađen sa onim u krovnom savezu, pa možemo da tumačimo ova pisma i kao udar na autonomnost FSRS i to ljudi koji bi trebali  najviše da  brinu  o autonomnosti FSRS. Zna se dokle sežu ingerencije FS BiH, a odakle počinju ingerencije FSRS.

Ostali smo vam i dužni reći pravi razlog otkazivanja sednice. Definitivno je jasno da i u samom Izvršnom odboru Kovačević više nema veliku podršku.. Nećemo da licitiramo imenima onih koji su odlučili da  dignu svoj glas protiv ''fudbalske diktature''. Sve će se ubrzo znati... 

E, zbog nemanja većine Kovačević se odlučio na otkazivanje sednice i to juče popodne, tačnije oko 14. časova.