XS
SM
MD
LG

Vojvođanski derbi u Senti

Fudbalski klub Inđija je u suboti iza nas odigrao vrlo dobru fudbalsku predstavu protiv ekipe Radnika iz Surdulice.

Ostvarena je pobeda sa golom razlike, ali samo zahvaljujući spletom nesretnih, pa i nespretnih reakcija igrača iz navalnog reda domaćina utakmice. Sledeći rival zeleno belih je stari poznanik iz prvoligaškog društva i za sada najprijatnije iznenađenja Super lige, TSC iz Bačke topole. Nedeljni meč protiv ekipe TSC-a u Senti ovako posmatra šef stručnog štaba Inđije, Srđan Blagojević,

"Nije iznenađenje za mene to što je TSC tako dobro startovao ovu sezonu. U pitanju je prvo ekipa koja je dugo zajedno. I u pitanju je klub koji svakodnevno bukvalno napreduje u organizaciji. Ja sam to pričao i prošle godine kada smo igrali zajedno u Prvoj ligi Srbije, da je u pitanju klub koji će za par godina sigurno igrati Evropu. Klub koji je na nivou organizacije evropskih klubova i nešto što treba da postane model svim ostalim klubovima, kako treba da se organizuju. Sve to govori da nimalo neće da nas očekuje lak posao. Naprotiv. Mi smo stari znalci, igrali tri puta prošle godine. Dva puta smo izgubili u Senti, minimalnim rrezultatima, 2: 1, 1: 0. Ovde smo dobili 4: 0. Jako dobro se poznajemo, mi i oni. Mislim da neće biti tajni između nas. Sigurno je da nas očekuje jako kvalitetna utakmica u kojoj je TSC i zbog veličine kluba u ovom trenutku i zbog organizacije i zbog položaja na tabeli i zbog početka sezone, favorit u odnosu na nas. Mi se nećemo predavati. Pokušaćemo da se nametnemo, kao što je to bilo i u nekim predhodnim utakmicama u Senti, samo se nadam da će ovog puta rezultat ići na našu stranu".

Glavni igrači nedeljnog rivala su upravo igrači koje ste Vi trenirali upravo ovde u Inđiji. Igra Inđije, predpostavljamo da se neće menjati ?

"Mi ćemo se potruditi da se svaku utakmicu nametnemo i da nametnemo našu ideju i igru. Da, nosioci igre su predhodnih godina u TSC-u, uglavnom bili igrači koji su dolazili iz Inđije, tamo. Posebnu pažnju ćemo obratiti na Nenada Lukića. Ali, nije samo Nenad Lukić taj koji je opasan i koji možđe da bude pretnja nama. Ima tu dosta igrača, poput Silađija, Arsenijevića, Tumbasevića, Milićevića, da ih ne nabrajam sve redom. Jedna ekipa koja je sigurno sa velikim samopouzdanjem i neće nam biti nimalo lako. Mi smo u toj borbi u Super ligi za sticanje autoriteta onako skromni. Posvećeni svom radu na terenu. Mogu samo da kažem da očekujem dobru predstavu i da nesumljam da će svi akteri koji budu na toj utakmici i od igrača, trenera, publike i svih onih koji mogu da doprinesu toj predstavi biti na pravom nivou i da će gledaoci imati šta da vide".

Takozvani bolnički bilten u zeleno belom taboru nije bez upisanih igrača u kartonu. Povreda kapitena Srđana Dimitrova najviše brine sve u klubu. Koliko igri zeleno belih znači u ovom trenutku se pokazalo i protiv Surduličana. Ušao je u igru, postigao gol i rešio utakmicu. Međutim povreda kolena se vratila iako je izgledalo da je sanirana. Gotovo je izvesno da njega neće biti ni na spisku igrača u protokolu utakmice u Senti.

Utakmica u Senti se igra u nedelju, prvi put pod reflektorima. Tako će vojvođanski superligaški klubovi  imati tu čast da prvi zaigraju u noćnom terminu od 20 časova.