XS
SM
MD
LG

Podnesi ostavku Mile

Ovogodišnji fudbalski šampionat Republike Srpske već u trećem kolu je postao nešto što se ozbiljnim takmičenjem neće moći zvati. Sloga iz Gornjeg Crnjelova nije došla na svoju domaću utakmicu sa brčanskim Jedinstvom i od prvenstva je nastala lakrdija.

Stadion u Dvorovima, gde je Sloga igrala prvu utakmicu, delovao je juče sablasno prazan. Teren, nije bio pripremljen za igru, na golovima nije bilo mreža… Jasan znak svima da će fudbaleri Jedinstva malo da se prošetaju po travnjaku stadiona u Dvorovima i da se vrate kući.

Ovo juče je samo bio kraj agonije koja je počela ko zna kad?. Sloga je očigledno nezadovoljna odlučila da se malo poigra sa Fudbalskim savezom Republike Srpske. Zašto?  Kako iz Sloge naglašavaju obećali su im prošle sezone  pravedno i regularno sportsko takmičenje. Ko je obećao??? Policija, sudije, delegati??? Taj ko je obećao mora imati ime i prezime.

Već smo se pitali jednom, a evo još jednom ćemo, pa zar nije normalno da je takmičenje regularno!  Zar neko mora da obećava nešto što mora biti!. Da li ima savez na kugli zemaljskoj koji obećava da će šampionat biti regularan. Nije valjda da ima i onih neregularnih prvenstava. 

A prošlogodišnji cirkus od prvenstva postao je to i pre nego što je odigrano i prvo kolo. Sve klubove je dočekala odluka, neposredno pred start šampionata, da će se liga smanjiti na 10 ekipa. Već tada je bilo jasno da će sve postati vašarište I da će nam samo trebati cirkuska šatra…Bilo je upravo tako.

Predvodnik i autokrata, Mile Kovačević, predsednik FSRS donosio je i sekao odluke preko kolena. Sve je radio sam! Tako kažu... Njegovi prvi saradnici su ćutali i klimali glavama, onog momenta kada bi im Mile ’’servirao’’odluku.  Bilo im lepo i korisno da izigravaju poltrone. Samo retki pojedinac je digao glas. Ostali su ’’mudro ćutali’’.

 Ćutali, slagali se sa odlukama i nisu ništa preduzimali.  Liga se smanjila na 10 klubova, a samo je Slavija sačuvala fudbalsko jedinstvo Republike Srpske. Uspela je ekipa iz Istočnog Sarajeva  da opstane u Prvoj ligi. Inače od Janje do Trebinja ne bi bilo prvoligaša. Bila bi to svojevrsna ''tramvaj liga’’..

Dakle, Mile Kovačević je sproveo odluku, smanjio ligu....I tu stao!

Pauzu između dva šampionata su u FSRS su Mile i saradnici ''prespavali’’ i start novog prvenstva dočekali potpuno nespremni.

S druge starne Sloga Gornje Crnjelovo je bila (pre)spremna. Budimo iskreni i recimo da se ovo sve naslućivalo. Sada  čekamo sledeći potez tima iz sela nadomak Bijeljine. Nadamo se već danas! 

Možda će dostaviti papir da su im igrači bili bolesni, da nisu mogli igrati, da su…Možda su javili u FSRS i  posali dopis te zatražili da se utakmica odgodi ,a u FSRS neko nije čitao poštu. Možda?

Nismo rekli da su, a možda je neko greškom izbrisao nekog igrača Sloge  iz tamo nekog sistema , pa ih Sloga nije imala dovoljno za utakmicu sa Jedinstvom.  Znamo mi da se u tom  sistemu  u FSRS svašta neplanirano dešava .. Greše ljudi, a ljudski je opraštati!

Sačekaćemo naredne dane i videti sve. Crni oblaci su iznad našeg fudbala i našeg FSRS. Nije on ni Miletov, ni bilo čiji. On je naš. Nastao je u onim najtežim vremenima... S toga bi bilo najbolje  da Mile Kovačević ode sa svojim poltronima, a danas ‘’revolucionarima’’. Da podnese ostavku, ne da se opoziva ili smenjuje...

 Bilo bi najmoralnije da Mile Kovačević (bez obzira na sve što se dešavalo proteklih meseci mislim da Kovačević ima morala i obraza), te nađe modus da napusti fFudbalski savez Republike Srpske. ali i da povede  te svoje ćutologe, jer se njegovim odlaskom neće mnogo toga promeniti. Ostaće suncokreti…