XS
SM
MD
LG

Čakarević i Šolaja putuju u Trebinje

Najboljeplasirani na šampionatu i predsjednik penzionera Doboja

Na 6. šahovskom prvenstvu dobojskih penzionera, koje je održano  u prostorijama Udruženja penzionera,  učestvovalo je 18 šahista koji su se borili za naslov prvaka,   a i učešće na Republičkom prvenstvu penzionera RS u Trebinju.

Sedam odigranih kola po švajcarskom sistemu, a prva tri mjesta osvojili su Brane Čakarević i Veljko Šolaja sa po 6  poena  dok je treći bio Nedeljko Jotanović koji je sakupio 4, 5 poena.

Prvo mjesto,  pobjednički pehar i novčana nagrada pripalo je Čakareviću koji je sakupio poene u igri sa protivnicima bolje plasiranim na kraju takmičenja bez obzira što je isti broj poena imao i Šolaja. Ipak, njih dvojica predstavljaće dobojske penzionere na prvenstvu u Trebinju u drugoj polovini septembra.  

Učesnike prvenstva i goste pozdravio je i zaželio uspjeh Rajko Gligorić, predsjednik Udruženja penzionera grada Doboj, istakavši da je i ovo takmičenje naišlo na punu podršku lokalne vlasti, odnosno gradonačelnika Doboja , koji je bio i sponzor manifestacije.  

Gradonačelnik grada Doboja Boris Jerinić, otvarajući prvenstvo dobojskih penzionera u šahu , naglasio je  da je Grad Doboj u granicama mogućnosti uvijek pomagao ovakve aktivnosti penzionera,   te da će i u narednom periodu posebna pažnja biti posvećena najstarijoj populaciji. Jerinić je nakon otvaranja prvenstva odigrao partiju šaha sa najstarijim učesnikom Kuzmanom Nikolićem (79). . . Ujedno, gradonačelnik je , pored obezbijeđenih novčanih  nagrada lično nagradio trojicu prvoplasiranih sa po 100, 00 KM.  

Po završetku takmičenja, koje je proteklo u izvanrednoj atmosferi, i uz striktno poštivanje uputstva glavnog  sudije Mirka Jovića, Rajko Gligorić uručio je pehare za trojicu prvoplasiranih kao i novčane nagrade,   a još preostalih  sedam takmičara do osvojenog desetog mjesta,   dobilo je novčane nagrade.

 Prvenstvo je završeno druženjem takmičara uz skromnu zakusku.