XS
SM
MD
LG

Karatisti Igmana osvojili tri medalje na Prvenstvu Republike Srpske

Karate klub Drina iz Višegrada bio je domaćin i tehnički organizator Prvenstva Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore, na kojem je učešće uzelo 200 takmičara iz 35 klubova.

Karatisti Igmana iz Istočne Ilidže nastupali su sa pet takmičara i osvojili su tri medalje. Mileta Vuković, jedan od klupskih trenera zadovoljan je ostvarenim rezultatom.

- Ana Kovač i Eleonora Kujača osvojile su zlatne medalje u borbama, u konkurenciji seniorki do 21 godine, a u istoj kategoriji ekipno (Ana Kovač, Eleonora Kujača, Anastasija Vuletić) bili smo treći. Naš kadet Sergej Vuković imao je odličnu borbu u kojoj je vodilo, ali je izgubio na diskvalifikaciju. Obzirom da smo tek prije petnaestak dana krenuli sa pripremama, nakon ljetne pauze, ovo je rezultat kojim moramo biti zadovoljni – rekao je Vuković i napomenuo da osvajače medalja već narednog vikenda očekuje Prvenstvo BiH.

Prvo mjesto u generalnom plasmanu zauzeo je Karate klub Energija iz Banja Luke sa 21 medaljom, od čega 14 zlatnih, dvije srebrne i pet bronzanih.

Učesnici jučerašnjeg karate Prvenstva Republike Srpske uzeli su i učešće u humanitarnoj akciji za Luku Vučurevića, dječaka koji boluje od leukemije, a čija je majka nekadašnja karate reprezetativka Republike Srpske, osvajač brojnih medalja na evropskim i svjetskim takmičenjima.