XS
SM
MD
LG

Krenuli odbojkaši Kaknja

Odbojkaši Kaknja

Prozivkom trenera Almira Aganovića, kojoj je prisustovalo 14 igrača, kojima su se obratili Općinski načelnik Aldin Šljivo i predsjednik Upravnog odbora kluba Mirnes Bajtarević i zvanično su krenuli s pripremama odbojkaši Kaknja 78, koji u novu sezonu ulaze sa ambicijama da ponove prošlosezonske uspjehe kada su igrali u finalu Kupa i pley offa za državnog prvaka. 

U novu sezonu odbojkaši Kaknja ulaze sa neznatnim promjenama u igračkom kadru, što je i bio prevashodni cilj vodstva kluba. Iz prošlosezonskog sastava nedostaju primač Nebojša Januzović, koji je pronašao inozemni angažman, te dizač Muhamed Begić, koji je zbog radnih obaveza prestao s aktivnim igranjem.

Jedino pojačanje je angažman dizača Džemila Jelaškovića (7.2.1993.) koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao u bh.premijerligašima Bosni, Magliću, Majevici i MOK Jedinstvo Brčko iz kojeg je stigao u redove Kaknja.

U svom prvom obraćanju igračima, novi predsjednik Upravnog odbora Mirnes Bajtarević, izrazio je zadovoljstvo što su na okupu ostali svi domaći igrači, koji trebaju biti glavni oslonac ekipe, koja s postojećim kadrom može ostvariti planirane ciljeve.

- Naš cilj je da zadržimo kontinuitet i radimo na duže staze. Imamo potencijal,kako u stručnom tako i igračkom kadru, koji po našem mišljenju može igrati značajnu ulogu i ponoviti prošlosezonske rezultate,a to je plasman u finale Kupa i pley-offa za prvaka.Poslije duže pauze, naša ekipa će igrati u CEV Kupu i to je definitivni povratak na međunarodnu scenu, čime ćemo podići rejting kluba. Već smo osigurali petodnevne pripreme u Makarskoj, te potvrdili učešće na međunarodnom turniru u Modriči 14. septembra, gdje ćemo u polufinalu igrati protiv Crvene Zvezde iz Beograda, dok će domaći istoimeni premijerligaš snage odmjeriti sa OK Rijaka (Hrvatska). Sve ćemo učiniti da spremno dočekamo novu sezonu i nastavimo s uspješnim rezultatima, istakao je predsjednik OK „Kakanj 78“ Mirnes Bajtarević.

Općinski načelnik Aldin Šljivo, koji je u prethodnom mandatu obnašao dužnost predsjednika kluba, ponosan je dosadašnjim rezultatima i stabilnosti kluba,koji je bio i organizator tri susreta naše reprezentacije u Kaknju i položio ispit u svakom pogledu.

-Naš trud da pozitivnu priču o kakanjskoj odbojci vratimo na pravi kolosijek, odnosno da OK „Kakanj 78“ vratimo u sami vrh bh. odbojke u cijelosti je realiziran i na vama je da nastavite taj trend. Posebno smo ponosni na činjenicu da imamo veliki broj igrača iz domaćeg omladinskog pogona, da imamo najbolje trenere i dva reprezentativca, Marka Milovanovića i Sejdina Mustafića,kojima će se sigurno ubudućnosti priključiti još neki mlađi,poput Fazlića, koji već ima reprezentativni status u kadetskoj i juniorskoj selekciji BiH. Cilj je da i u novoj sezoni budemo u samom vrhu Premijer lige, odnosno da uđemo u finale Kupa i finale playoffa i ja vjerujem da ćete to i ostvariti,rekao je načelnik Aldin Šljivo.

Odbojkaši Kaknja su u trenažnom procesu već sedam dana, a u subotu 31. septembra 2019. godine odlaze na petodnevne pripreme u Makarsku gdje će odigrati i dva kontrolna meča s jednim od najboljih hrvatskih prvoligaša, ekipom Mladosti, koja je prije desetak dana krenula s pripremama za nastupe u Srednjoeuropskoj ligi i Chellenge cup-u. Nakon toga slijedi povratak u Kakanj i nastavak priprema u kakanjskoj sportskoj dvorani .Uz učešće na turniru u Modriči, planirano je odigravanje još dvije test utakmice na kojima će trener Aganović i njegov asistent prof.Demir modelirati igru i prvu postavu za novu prvenstvenu sezonu.

IGRAČKI KADAR 'KAKANJ 78':Armin Fejzović, Danilo Ružić, Armin Šljivo, Sejdin Mustafić, Muris Krivokapa, Armin Vehab, Adin Fazlić, Bahrija Zenović, Ramiz Begić, Hasan Hadžić, Faris Čobo, Marko Milovanović, Edin Mehić i Džemil Jelašković.

Izvor.kakanjlive.com


Bosna 1 : 3 Napredak
Borac 3 : 0 Modriča
Gacko 0 : 3 Ljubinje
Radnik 3 : 0 Kakanj 78
Jedinstvo 0 : 3 Domaljevac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Napredak 18 16 2 50
2 Radnik 18 15 3 43
3 Domaljevac 18 15 3 42
4 Kakanj 78 18 11 7 36
5 Bosna 18 10 8 28
6 Borac 18 6 12 20
7 Modriča 18 7 11 18
8 Ljubinje 18 5 13 15
9 Jedinstvo 18 3 15 11
10 Gacko 18 2 16 7