XS
SM
MD
LG

Novi fantastičan uspjeh: Majdovu svjetska bronza!

IJF

 

Reprezentativac Srbije u džudou, Nemanja Majdov, ostvario je još jedan veliki uspjeh svoje karijere i stigao do svjetske bronze, medalje koja još više dobijana značaju ako se zna da je praktično bez džudo treninga otišao na Svjetsko prvenstvo.

Već smo pisali kako je Nemanja do polufinala savladao reprezentativce Egipta, Austrije, Izraela i na kraju Azerejdžana u borbi za ulazak među četiri najbolja na svijetu.

U polufinalnoj borbi na Svjetskom šampionatu u Japanu Nemanja Majdov, džudo reprezentativac Srbije, poražen je od Holanđanina Noela Van T Enda u meču čiji je tok odredio u najmanju ruku čudan, da ne kažemo kakvu grublju riječ, sudijski kriterij.

U trenucima kada su oba borca imala po dva šida, sudija propušta da dosudi i treći Holanđaninu, a nakon toga se sve okreće u njegovu korist, te odlazi u finale, a Nemanju šalje u meč za treće mjesto.

Bronza mu donosi duel sa Kristijanom Totom, sjajnim Mađarom. U tom   izuzetno teškom okršaju  Nemanja Majdov dolazi do pobjede i bronzane medalje.