XS
SM
MD
LG

Lokanj spreman za pohod na titulu

Na otvaranju sezone u Područnoj ligi, grupa Birač, Lokanj na stadionu Pod pećinom, u 17 časova, dočekuje opasnog rivala iz Osmaka, Borac.

Spremni za pohod na titulu: FK Lokanj (foto: Facebook stranica FK Lokanj)

„Nakon dvadeset kvalitetno odrađenih treninga i šest odigranih pripremnih utakmica, vjerujemo da je naša podmlađena ekipa spremna za start i borbu za najviši plasman. Na klupi će u ovoj sezoni sjediti novi-stari trener Miroslav Obrenović, a vrijedno pojačanje nam je i Dalibor Mićić, povratnik iz  Budućnosti iz Pilice. S obzirom da smo u  prethodnoj  sezoni prioritet dali radovima na infrastrukturi, pa smo izgradili odlične uslove, kako za igrače, tako i za naše navijače, ove sezone ćemo malo više pažnje posvetiti borbi za najviši plasman u ovom rangu takmičenja. Prva prepreka na putu do titule je  Borac iz Osmaka, koji je već  istakao  kandidaturu za ulazak u Regionalnu ligu, grupa Istok, i to je odlična prilika da u meču protiv dobrog protivnika, vidimo gdje smo i koliko možemo ove sezone. Vjerujemo da, uz podršku svojih navijača, možemo upisati prvu pobjedu i prva tri boda“, kazao je Radislav Janković, predsjednik kluba iz Lokanja.

A radovi na infrastrukturi su itakako vidljivi.

„Kada je neka ideja kvalitetna i realna sama po sebi, kada se njenoj realizaciji pristupi sa izuzetnom posvećenošću i marljivošću, kada se ličnim primjerom podstakne okolina da se uključi u njenu realizaciju, ona je unaprijed osuđena na uspjeh. Upravo takva je bila naša akcija "Jedan čovjek, jedna stolica", za koju, sa velikom zahvalnošću svim učesnicima, možemo reći da je realizovana na naše veliko zadovoljstvo. Samu akciju finansijski je podržalo 59 učesnika, ali je mnogo veći broj onih koji su aktivno učestvovali u realizaciji projekta. Bez bilo kakve nadoknade, aktivisti su učestvovali na uređenju tribina, postavljanju stolica, farbanju, čišćenju. Prikupljeno je ukupno 3.864,00 KM, što je premašilo očekivanja i najvećih optimista u klubu. Nabavljene su 262 stolice, od kojih je 229 postavljeno na tribine, 20 na klupe za rezervne igrače, a ostatak ostaje u rezervi. Kompletan prednji dio tribina je presvučen lijepkom i prefarban bojom, nabavljen je materijal za ugradnju stolica i plaćen transport do našeg igrališta. Koristimo priliku da se zahvalimo Miroslavu Popoviću iz Loznice koji nam je obezbijedio utovar i prevoz stolica, uz minimalnu nadoknadu troškova. Zahvaljujući domaćinskom odnosu prema prikupljenim sredstvima, ostalo nam je oko 1.000,00 KM, koje planiramo da utrošimo za malterisanje svlačionice i kućica za rezervne igrače, kako bi i ostali objekti u kompleksu bili u skladu sa tribinama. Mi, u skladu sa mogućnostima, nastavljamo dalje sa radovima, jer sve ovo što uradimo i ugradimo, nećemo jednog dana odnijeti sa sobom, nego ostaviti generacijama koje dolaze, da imaju što manje obaveza prema infrastrukturi, a što više vremena da se posvete fudbalu i razvijanju sportskog duha. Svim učesnicima akcije smo izuzetno zahvalni i svi su nam podjednako bitni, bez obzira na iznos koji su uplatili i da li su iz Lokanja ili iz "komšiluka". Dokumentacija postoji i ostaće u arhivi kluba, a mi još jednom želimo da se zahvalimo svima onima koji su na bilo koji način pomogli našu sportsku porodicu“, istakao je Janković.

Proteklu sezonu Lokanj je, poslije velike borbe sa Tabancima, završio na vicešampionskoj poziciji na tabeli.

Nove tribine na stadionu Pod pećinom (foto: Facebook stranica FK Lokanj)

"U prethodnoj sezoni, poslije nekoliko godina provedenih na regionalnom Istoku,  igrali smo u  Područnoj ligi  Birač, a razliku u troškovima u odnosu na regionalnu ligu, iskoristili smo da naš kompleks učinimo još ljepšim i funkcionalnijim. Šansu da igraju u prvom timu dobili su neki novi momci, mlađi, perspektivniji. Svoju priliku da učestvuju u radu kluba, na uređenju infrastrukture, iskoristili su mnogi novi prijatelji kluba, novi sponzori, novi navijači. Porodica FK Lokanj je sve brojnija, što nam daje motiv i snagu da nastavimo dalje sa afirmacijom kluba i borbom za opstanak fudbalskog sporta u Lokanju, u vremenu kada je sve teže obezbijediti sredstva za takmičenje i ispuniti ponekad i sulude uslove koji se od nas zahtijevaju. Da Lokanj postaje najomiljenije mjesto za gostovanje, govori tabela na kojoj smo svih prethodnih godina bili među tri prvoplasirane ekipe, a prošle sozene ubjedljivo prvoplasirani. To je tabela Fer-pleja, za čiji izgled i naše prvo mjesto dugujemo zahvalnost našim igračima na ponašanju na terenu, članovima uprave na organizaciji utakmica i odnosu prema službenim licima i službenim predstavnicima klubova, ali i navijačima koji su krajnje fer i korektno ispratili sve naše mečeve, bez najmanjeg propusta. Ponosni smo na činjenicu da kostur ekipe čine djeca iz Lokanja, te da se momci koji iz okolnih sela igraju za naš klub, osjećaju kao Lokanjci i vrlo često se angažuju u akcijama uređenja našeg kompleksa. Ponosni smo na izgled našeg igrališta sa novim mrežama za golove i novim zaštitnim mrežama iza golova, kao i travnatom podlogom za čije smo održavanje nabavili traktor-kosačicu. Ponosni smo na izgled naših službenih prostorija koje ispunjavaju sve uslove za igranje mnogo većih rangova od trenutnog u kom se takmičimo. Ponosni smo na naše Lokanjce i ostale prijatelje kluba koji su podržali akciju "Jedan čovjek, jedna stolica".Ponosni smo na naše sponzore koji nam pomažu novčano i nenovčano, čije povjerenje opravdavamo iz godine u godinu. Planova je mnogo, ali na žalost realizacija mnogih ideja ne zavisi isključivo od nas. Mi nastavljamo da radimo kao i prethodnih godina, uz uvažavanje i prihvatanje svake konstruktivne i realne sugestije i ideje“, zaključio je predsjednik FK Lokanj.

Mnogo novca, truda i rada je uloženo u infrastrukturu: Stadion FK Lokanj (foto: Facebook stranica FK Lokanj)

Pred prvu  utakmicu u prvenstvu, Lokanj je od nekadašnjih igrača: Bojana Jankovića, Borisava  Gajića i Radivoja  Goćića dobio tri nove meč lopte za nastupajuću sezonu, a u planu je nabavka i desetak lopti za treninge.


Lokanj 5 : 2 Pecka
Borac 2 : 0 Budućnost
Branjevo 3 : 0 Jasenica
Birač 5 : 1 Jardan
Jadar 1 : 2 Polet
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokanj 9 7 1 1 22
2 Birač 9 7 1 1 22
3 Pecka 9 5 1 3 16
4 Borac 9 5 0 4 15
5 Polet 9 4 2 3 14
6 Jadar 9 4 2 3 14
7 Branjevo 9 4 2 3 14
8 Jardan 9 2 1 6 7
9 Budućnost 9 2 0 7 6
10 Jasenica 9 0 0 9 0