XS
SM
MD
LG

Lokanj trijumfalno u novu sezonu

Lokanj je trijumfalno ušao u novu sezonu u Područnoj ligi Birač savladavši, na stadionu Pod pećinom, u derbiju prvog kola, Borac iz Osmaka,  rezultatom 3:1.

U sezonu ušli pobjedom: FK Lokanj

S obzirom da su obje ekipe najavile pohod na titulu i ulazak u viši rang takmičenja, od izlaska na teren počela je borba za bodove.

Domaćin je odlično otvorio utakmicu i već od 2. minuta poveo sa 1:0, kada je, nakon greške R.Riđošića, Ristić sam izašao pred golmana i sigurnim udarcem poslao loptu u mrežu. Iako su gosti imali mnogo bolje šanse u toku prvog poluvremena, nakon još jedne greške R.Riđošića, u 41. minutu, B.Đukanović duplira prednost i na odmor se odlazi s ubjedljivim vođstvom Lokanjaca.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme, iz jedne sumnjive situacije, kada je domaća odbrana stala očekujući ofsajd dva gostujuća igrača, P. Riđošić smanjuje prednost na 2:1. Samo pet minuta kasnije, nakon preoštrog starta R. Riđošića na Z.Đukanovića u kaznenom prostoru, sudija Lazić je pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator bio je povratnik u ekipu, Mićić, za povećanje rezultata na 3:1. Do kraja utakmice, očigledno fizički spremnija, ekipa domaćina propustila je 5-6 odličnih prilika da na otvaranju sezone ostvari još ubjedljiviju pobjedu, ali tri postignuta pogotka bila su i više nego dovoljna za prva tri boda i veliko slavlje na stadionu Pod pećinom.

U klubu iz Lokanja ne kriju zadovoljstvo zbog pobjede, ali ističu da je Borac bio težak protivnik.

"Zbog povreda i odsustva četiri, za našu ekipu veoma bitna igrača, oslabljeni smo dočekali, za ovaj rang takmičenja, odličnu ekipu Borca, ali to nijednog trenutka nije uticalo na našu igru.  Odigrali smo jednu dobru utakmicu, u kojoj su gosti iz Osmaka pokazali da će nam biti veliki rival na putu ka vrhu tabele, posebno u prvom poluvremenu, ali je u nastavku kod njih došlo do pada, što smo mi iskoristili da utakmicu sigurno privedemo kraju i na startu prvenstva ostvarimo izuzetno važnu pobjedu protiv ekipe koja je najavila ulazak u Regionalnu ligu. Gostima čestitam na prikazanoj igri, a mojim saigračima želim da u ovom ritmu nastave i u nastavku takmičenja. Moram da napomenem da je današnji tekst na portalu sportdc.net  bio dodatni motiv za nas, jer sam primijetio, posebno kod mlađih momaka, dodatnu želju da što bolje odigraju, dok smo ga čitali pred utakmicu. Već u drugom kolu očekuje nas još jedan derbi protiv komšija sa Branjeva, protiv kojih je uvijek zadovoljstvo igrati, jer se radi o izuzetno korektnoj ekipi", kazao je Miloš Janković, kapiten Lokanja.

 

 FK Lokanj - FK Borac (Osmaci) 3:1 (2:0)

Stadion Pod pećinom

Gledalaca: 100

Glavni sudija: Srđan Lazić (Zvornik)

Pomoćnici: Marina Mihajlović i Marija Milutinović (obje iz Zvornika)

Delegat: Slaviša Tekić (Trnovica)

Strijelci: 1:0 Ristić u 2, 2:0 B.Đukanović u 41, 2:1 P. Riđošić u 55, 3:1 Mićić u 61.

FK Lokanj: Stojanović, Radovanović, M.Janković, B.Đukanović (od 84. Đokić), Zeljko, M.Đurić, Z.Đukanović (od 69. Gajić), U.Đurić, Stuparević (od 49. Mićić), B.Janković, Ristić.

FK Borac: Stojanović, Pavlović, R.Riđošić (od 77. M.Miličić), Popović, Petrović (od 46. Marić), Lazić (od 54. Milošević), A.Miličić, Gotovac, P.Riđošić, Cokor, Ćirković.

Igrač utakmice: Miloš Janković (Lokanj)

 

 

 


Lokanj 5 : 2 Pecka
Borac 2 : 0 Budućnost
Branjevo 3 : 0 Jasenica
Birač 5 : 1 Jardan
Jadar 1 : 2 Polet
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Lokanj 9 7 1 1 22
2 Birač 9 7 1 1 22
3 Pecka 9 5 1 3 16
4 Borac 9 5 0 4 15
5 Polet 9 4 2 3 14
6 Jadar 9 4 2 3 14
7 Branjevo 9 4 2 3 14
8 Jardan 9 2 1 6 7
9 Budućnost 9 2 0 7 6
10 Jasenica 9 0 0 9 0