XS
SM
MD
LG

Raskinuli ugovor zbog priča o povredi

Tarik Alibegović

Iako je nedavno stigao u bugojansku Iskru kao veliko pojačanje, Tarik Alibegović neće nositi dres ovog tima iz prilično bizarnog razloga. Naime, Bugojanci su sa rukometašem koji je ponikao u sarajevskoj Bosni ugovor raskinuli nakon što je doživio po svemu sudeći lakšu povredu u pripremnoj utakmici. No, nisu to uradili nakon što su obavili preglede, nego isključivo na osnovu poluinformacija koje su iz sumnjivih izvora prikupili o Alibegoviću.

Sam Alibegović nam je objasnio kako je tekla kompletna priča sa bugojanskim timom.

"Potpisao sam ugovor, dobio obećanu sumu na ruke, i sve je bilo manje-više uredu. Nakon što smo okončali visinske pripreme, koljeno mi je nateklo poslije prve pripremne utakmice protiv dobojske Sloge. Nije to bila previše ozbiljna povreda, no ja sam želio za svaki slučaj napraviti snimanje magnetnom rezonancom, kako bih otklonio sve sumnje. Tada su nastali problemi, odgađanje, zavlačenje i naposlijetku optužbe da sam došao povrijeđen u klub, što su navodno saznali iz nekih ranijih klubova. Te stvari nemaju veze sa logikom", ističe Alibegović, koji dodaje da mu se ovakvo nešto nije desilo u karijeri:

"Znate kakav je bh. sport i koliko je česta situacija da se igračima duguje novac. Ja zaista nemam takav problem sa Iskrom, ali nikad nisam doživio da se sa igračem raskine ugovor zbog nekih nepotvrđenih priča. Pregled magnetnom rezonancom ću obaviti o svom trošku kako bih otklonio sve sumnje o svom zdravlju i kako bih zaista saznao stanje svog koljena, a moj advokat je o svemu obaviješten i svakako da ćemo pripremiti tužbu zbog ovakvog postupka".

Alibegović dodaje i da je sreća u nesreći što je do problema sa Iskrom došlo u ranoj fazi, prije nego je zapravo i počela sezona.

"Opet ponavljam, stvari koje smo ranije dogovorili bile su ispoštovane sve do ove situacije. No, drago mi je što se sve ovako odigralo i što sezona nije počela. Da se ovo desilo za dva-tri mjeseca ili za pola godine, imao bih puno više problema. Neki ljudi su otkrili svoje pravo lice prije nego je sezona i počela i drago mi je što sam vidio s kim imam posla", kazao je neugodno iznenađeni Alibegović.


Sloga : Konjuh
Sloboda : Borac M:TEL
Krivaja : Sloga
Iskra : Izviđač
Bosna : Lokomotiva
Slavija : Leotar
Vogošća : Maglaj
Gračanica : Derventa
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Lokomotiva 0 0 0 0 0
2 Leotar 0 0 0 0 0
3 Maglaj 0 0 0 0 0
4 Izviđač 0 0 0 0 0
5 Sloga 0 0 0 0 0
6 Konjuh 0 0 0 0 0
7 Borac M:TEL 0 0 0 0 0
8 Derventa 0 0 0 0 0
9 Gračanica 0 0 0 0 0
10 Krivaja 0 0 0 0 0
11 Sloboda 0 0 0 0 0
12 Iskra 0 0 0 0 0
13 Bosna 0 0 0 0 0
14 Vogošća 0 0 0 0 0
15 Slavija 0 0 0 0 0
16 Sloga 0 0 0 0 0