XS
SM
MD
LG

Marina udružila trkače na Sarajevskom polumaratonu

Građani Istočnog Sarajeva u velikoj mjeri su se odazvali prodaji kilometara koju je pokrenuo Nebojša Mičić- Divac kako bi se skupio novac koji bi Marini Kurteš, karatiskinji Slaviji, omogućio odlazak na Svjetsko prvenstvo u Čile u oktobru.

Državnoj prvakinji i jednoj od najtalentovanijih sportskinja Bosne i Hercegovine potrebno je 6000 KM kako bi bila u prilici da nastupa na Svjetskom prvenstvu i tako potvrdi svoj kvalitet. Nakon što je čuo za priču Marininog trenera, Dejana Vukadina, prvi je u pomoć pritekao Nebojša Mičić- Divac, kojem nije prvi put da ''prodaje'' kilometre na Sarajevskom polumaratonu, a onda je nakon njega u akciju ušao i Goran Dragaš.

Danas se pojavila još jedna grupa momaka i djevojaka koji imaju isti cilj. Milica i Maja Pandurević, Ana Milivojević, Milica Trnčić, Teodora Perić, Jovana Ćuk, Đorđe Krstić, Andrej Vidović, Ognjen Dragaš, Ana Tanić, Marko Starčević, Ivana Tadić, Ivona i Marija Ćorić, Katarina Ratković, Lav Stevanović, Maja Golijanin, Vladan Mandić i Aleksandra Stjepić trčaće Fun  Run trku na Sarajevskom polumaratonu. Ukupno, to je 62. 7 kilometara, a i oni će svim zainteresovanim ''prodavati'' kilometar po minimalnoj cijeni od 10 KM.

Za predaju novca možete kontaktirati lično nekog od učesnika.