XS
SM
MD
LG

Slavija žali poslije remija u Derventi

Slavlje Sokolova u Derventi/ FK Tekstilac - Nikola Kulaga

Fudbaleri Slavije propustili su sjajnu priliku da se sa gostovanja iz Dervente vrate sa  tri boda. Imali su veliku rezultatsku prednost, vođstvo  od dva gola, a onda dozvolili Tekstilcu da se vratu u igru, stigne do poravnanja , a u zadnja dva- tri minuta pokuša doći i do kompletnog rezultatskog preokreta. Ne kriju u Slaviji da su razočarani podelom plena.

-Da nam je neko pred meč rekao da li bi bili zadovoljni bodom, naravno da bi rekli da. Međutim, posle ovog okršaja imamo za čime da žalimo. Prvo poluvreme smo odigrali odlično. Stigli do dva pogotka, a onda neobjašnjivo pali. Imali smo u pauzi, u svlačionici dogovor kako dalje, ali nismo ga ispoštovali. Neobjašnjivo smo se povukli, dali Tekstilcu prostora da se razigra i da nam pravi prilike pred golom. Kao da smo se prepali pobede. Znali smo svi da će oni napasti prvih 15 minuta u nastavku. To im je bio jedini izbor. Da što pre eventualno stignu do gola. Tako je i bilo, kaže vidno razočarani Milan Gutović, šef stručnog štaba Slavije.

 Tražio je on od svojih igrača da izađu i odu dalje od gola Nedžibovića. Nisu mogli to da učine, jer ih je očito ’’strah’’ od Tekstilca naterao  nazad, u defanzivu.

- Pokazala je i ova utakmica da mi znamo da igramo i da imamo kvalitetne i pojedince i ekipu. Na žalost pogled na tabelu je baš onako razočaravajući. Poslednji sa tri boda, a znamo da nas niko nije nadigrao. Pa i onaj visoki poraz od Krupe (4:0) nije bio proizvod njihove dominacije, već naših grešaka. Nemamo mi mnogo izbora. Nastaviti raditi i spremati se za Željezničar spot tim. To nam je sledeći protivnik i njih jednostavno moramo da pobedimo. Nakon toga će sigurno mnogo šta biti lakše, kaže Gutović.

Nije on želeo da komentariše pena koji je domaćinu sviran u praktično zadnjoj minuti.

-Nema ni potrebe, ni koristi baviti se penalom. Bio je daleko od nas. Svirao je, krtako nam je rekoa Gutović.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8