XS
SM
MD
LG

“Predsednik”, više od filma i više od dokumenta

Reči i poruke, bile one i filmske, uvek treba treba meriti, a ne brojati i zbrajati.
Tog pravila držao se i novina Slađan Jeremić, autor dokumentarnog filma “Predsednik” o životu i radu doktora Milana Jelića, predsednika Republike Srpske i čoveka fudbala, o državničkoj i ljudskoj posvećenosti svom narodu, o mladosti koja uvek ide uzvišenom cilju, a tad je i život velika priča.
Godine bliskosti i druženja s Milanom Jelićem, Jeremić je pretočio u dokumentarnu storiju “Predsednik”, koliko kao svedočanstvo o čoveku koji je, nažalost, živeo samo 51 godinu, a toliko toga dobrog učinio, još više kao dokument lične i generacijske zahvalnosti, bez obzira što smo svi mi sluge svoje sudbine. U tom poduhvatu, uz podršku Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH, Željke Cvijanović, predsednika Republike Srpske i Mladena Krekića, načelnika Opštine Modriča, Vlade Republike Srpske, a pre svega porodice Jelić, imao je istinske saradnike u Radio-televiziji Republike Srpske koja je bila producent filma, i on to ističe u svakoj prilici, nabrajajući imena: Dragana Novakovića, Igora Divjaka, Aleksandra Zorića, Borisa Grumića, Vedrana Blagojevića i Biljane Ševo. 
Svoju ulogu konsultanta na scenariju doživeo sam i shvatio kao jednu od važnijih životnih i profesionalnih zadaća, te da ljubav nije pogled očima već uvek dušom. 
Promocija dokumentarnog filma “Predsednik” biće u drugoj polovini septembra, u Modriči, u predvečerje, desetog jubilarnog omladinskog turnira prestižnog u celom regionu i dvanaest godina od smrti Milana Jelića. Sećanje na njega čuva i Sportski žurnal svojom akcijom Dan fudbala Republike Srpske i Nagradom za životno delo “Doktor Mila Jelić”.
Slađan Jeremić, odličan novinar, saradnik Sportskog žurnala i ništa manje uspešan radio reporter svojim filmom “Predsednik” dokazao je i da se sve na kugli zemaljskoj kreće i nekud ide, točak istorije se okreće, ali klatno se uvek vraća u istom smeru i ide ka čoveku.

Sportski Žurnal