XS
SM
MD
LG

Borac lako prošao Kozaru

Fudbaleri banjalučkog Borca nisu imali previše problema na gostovanju kod Kozare u okviru 1/16 finala Kupa Republike Srpske.

Ekipa Branislava Krunića je slavila pobjedu od 3:0, a do prvog gola su stigli već u 4. minutu kada Nebojša Runić poslije kornera koristi grešku domaće odbrane i pogađa za 0:1. Samo sedam minuta kasnije već je bilo 2:0. Bojan Marković je iskoirstio jako lijep centaršut sa desne strane i glavom pogodio za 2:0.

Domaći su tek nakon drugog primljenog pogotka zaigrali malo bolje prema naprijed. Igrala se 15. minuta kada prave prvu smislenu akciju, ali završnica je izostala.

U 20. minutu Borac umalo stiže do trećeg pogotka. Saša Kajkut je iz slobodnog udarca pogodio stativu, a odmah uzvraća Petković na drugoj strani, no Jovan Kutić je siguran. Šut je potom oprobao i Glišić, međutim preko gola. Novu šansu Kozara stvara u 36. minutu. Popović je dobio upotrebljivu loptu da izađe sam pred Kutića, međutim odlazi previše ukoso, a nakon odigrane povratne lopte za Glišića, njegov šut blokiraju fudbaleri Borca i jako dobra šansa odlazi u nepovrat. Gola nije bilo ni četiri minute kasnije. Glišić je ovaj put izašao sam na Kutića, uspio da provuče loptu i pored njega, ali istovremeno je i pošalje pored gola, pa ni iz te prilike Kozara nije postigla pogodak.

I poslije toga, kako to obično biva, slijedi kazna. Kako se počela utakmica, tako je i zatvoreno poluvrijeme. Poslije kornera, odbrana Kozare skromno reaguje i Demir Jakupović šalje loptu u mrežu za 0:3.

Drugo poluvrijeme šutevima otvaraju Novaković i Popović, ali premlako da bi se savladao Kutić. Uzvratio je Saša Kajkut, no njegov šut ide preko gola.

Odličnu šansu Kozara ima u 64. minutu, no Jovan Kutić krajnjim naporom prebacuje loptu u korner nakon šuta Glišića. Šest minuta kasnije Draško Lolić je izveo prekid, a napadač domaćih Milovan Novaković šutira preko gola, a onda je ponovo probao i Glišić, pravo u dobro postavljenog Kutića.

Kozara  - Borac 0:3 /Runić 4', Marković 11', Jakupović 44'/