XS
SM
MD
LG

Stigla trava, da li prava?

Pisali smo već u nekoliko navrata o izgradnji terena sa veštačkom travom u Republici Srpskoj i Federaciji Bosni i Hercegovini.

Krovna fudbalska asocijacija je uz pomoć UEFA I FIFA trebala do kraja novembra da izgradi 15 terena, sa veštačkom travom. Raspisan je bio i tender, a firma sa najboljim karakteristikama je u dva navrata izbačena iz trke. Radi se Mavasu iz Mrkonjić grada.

Oba puta su članovi Komisije za provođenje tendera  eliminisali Mavas, bez pravih razloga, favorizujući neke druge izvođače.

Naravno, Mavas se oba puta žalio, sada je predmet na Sudu BiH, a u Žepče i Hadžiće je stigla pošiljka veštačka trava.

Ljudi su bili neprijatno iznenađeni jer to ne odgovara tenderskoj dokumentaciji. Naime, rolne su trebale biti širine četiri metra, a ove su 30 centimetara uže, a upitan je i kvalitet veštačke trave.

Kako smo mi saznali i u Hadžićima i Žepču se spremaju da zatraže analizu pristigle veštačke podlog , a kako to sve izgleda pogledajte na našim fotografijama.

Prema tenderd trava je morala biti poslednje generacije, sa svim UEFA I FIFA sertifikatima…  podsećamo da je izgradnja svih 15 terena morala biti okončan do kraja novembra ove godine, a to je već sada nemoguće izvesti...

FOTOSI!