XS
SM
MD
LG

Mundobasket: Srbija srušila Ameriku

Košarkaši Srbije savladali su Ameriku u razigravanju za plasman sa 94-89.

Foto: KSS

Srbija je fenomenalno otvorila susret. Bogdan Bogdanović bio je nevjerovatan na startu. Šutirao je trojke 4/4 na startu susreta. Serijom poena Lučića sa slobodnih bacanja, Srbija je povela 20-5. Prednost je nastavila rasti i trojkom Micića Srbija je povela 23-5. Trojkom Jovića Srbija je došla do +21. Srbija je do kraja prvog perioda odigrala sjajno i trojkom Bjelice dobila je prvi period sa 32-7.

Na startu drugog perioda Amerikanci su konačno pronašli energiju i pravi ritam. Serijom 11-2 prišli su na -16. Ameri su nastavili sa boljom igrom. Trojkom Midltona na isteku napada, Ameri su prišli na -12. Zakucavanjem Tarnera, Ameri smanjuju na 36-26. Poenima Volkera, Ameri smanjuju na 38-30. Pokušavala je Srbija odbiti nalet Amerike. Međutim, trojkom Midltona, Amerika prilazi na samo -5. Na kraju je Srbija otišla na odmor sa vodstvom 46-42.

Na početku trećeg perioda Srbija je odbijala nalete Amera i održavala je vodstvo. Trojkama Bogdanovića, Srbija je došla do dvocifrene prednosti. Ipak, Amerika se vratila i trojkom Mičela prišla je na -2.  Do kraja trećeg perioda Srbija je trojkama Bogdanovića i Lučića odbila nalet Amera te je sa +3 ušla u poslednji period. 

Srbija fenomenalno otvara poslednji period. Prvo je dobre poteze vezao Marjanović a onda Lučić trojkom donosi +10. Srbija je nastavila u sjajnom ritmu te je nakon zakucavanja Micića došla do +13. Amerika se nije predala. Poenima Volkera prišli su na -6. Serijom Bogdana Bogdanovića Srbija dolazi do +10. Trojkama Barnsa i Volkera Amerika smanjuje na 91-87. Srbija je u penal završnici sačuvala vodstvo i došla je do pobjede.

Srbiju je predvodio Bogdanović sa 28 poena dok je Barns predvodio Amere sa 22 poena.

Srbija će u borbi za peto mjesto igrati protiv pobjednika meča Poljska - Češka u subotu.