XS
SM
MD
LG

Sokolovi dva od dva: Igor Radovanović presudio Špancima

Sokolovi iz Istočnog Sarajeva su u 2. kolu EMF Eurocupa u Italiji sa minimalnih 1:0 savladali Restoran La Moneda iz Sevilje, a gol odluke je sredinom prvog poluvremena postigao Igor Radovanović.

Španci su bolje ušli u susret, prvo su pogodili stativu, a onda je Divčić lijepom paradom zaustavio njihov pokušaj, da bi potom zaustavio i španskog fudbalera u situaciji 1 na 1 sa njim. 

Nakon početnih šansi ekipe iz Sevilje, uspjeli su Sokolovi da uspostave kontrolu utakmice i udalje ih od svog gola, te su i oni počeli da prijete. I onda dolaze do vodstva od 1:0. Igor Radovanović je presjekao jednu loptu, odigrao za Blažića, ovaj za Otovića, koji ostavlja loptu na šutu Igoru Radovanoviću, a on snažnim udarcem trese mrežu španskog golmana za vodstvo Sokolova, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu dosta tvrđa utakmica. Sokolovi su odlično stali nazad i nisu dozvoljavali La Monedi da ozbiljnije ugrozi Divčića, a i ono što je prošlo golman Sokolova je odbranio. U napadu, sjajnu šansu propušta Vitković, čiji šut odlazi pored gola. Potom tri puta prijeti Nemanja Pušara, sva tri puta je španski golman izašao kao pobjednik iz njihovih duela. Na kraju, ostalo je 1:0 za Sokolove koji sa dvije pobjede završavaju prvi dan takmičenja.

SOKOLOVI - SLEHACKY 3:1

Sokolovi poslije prvog dana imaju šest bodova iz dva meča. Sutra će još dva puta na teren. Prvo protiv mađarskog Karmacsija od 12.00, a zatim i od 18.00 protiv italijanskog Dixie puba