XS
SM
MD
LG

Jitsuke Slavije doputovale u Bukurešt

Tri takmičara ju - jitsu kluba Slavija doputovali su sinoć u Bukurešt (Rumunija) gdje će u sklopu reprezentacije Republike Srpske nastupiti na Svijetskom kupu i otvorenom prvenstvu Balkana.

Boje kluba i Reprezentacije braniće Davor Bujak, Lazar Matić i Anđela Ždrale. Osim njih za reprezentaciju nastupa još 10 takmičara iz klubova širom Republike Srpske.

- U klubu smo izuzetno zadovoljni činjenicom da i ove godine imamo svoje predstavnike u reprezentaciji Republike Srpske. Oni su svojim radom proteklom periodu zadobili povjerenje rukovodstava saveza, te u klubu očekujemo nove medalje sa obzirom da su sva tri takmičara prošla kvalitetne reprezentativne pripreme u Trebinju kao i pripreme u matičnom klubu. Takođe smo ponosni na činjenicu da smo kao klub uz pomoć Opštine Istočno Novo Sarajevo i sponzora sportske kladionice "Sportplus" uspjeli da isfinansiramo odlazak naših ponajboljih takmičara. JJS RS finansirao je 50% troškova, dok su preostali troškovi u visini od 2.250 KM obezbijeđeni od strane kluba, Opštine I.N.S. i sportske kladionice "Sportplus" kojima se ovom prilikom zahvaljujemo, rekao je Danijel Blažić sportski direktor i glavni trener Slavije.

 Na ovom takmičenju učešće će uzeti 1327 takmičara iz 28 država, 160 trenera, 40 sudija što predstavlja jedan od najvećih događaja u džiu džicu sportu. Takmičenje će trajati tri dana i održava se u periodu 13-15 septembra.