XS
SM
MD
LG

Rudar Prijedor bolji od Slavije

Fudbaleri Slavije su još jednom razočarali u Kupu. Prvo su izgubili u Kupu Republike Srpske, od Bratunca 5:3, a od Rudar Prijedora u Kupu Bosne i Hercegovine sa 4:1.

Bila je ovo potpuno zaslužena pobeda izabranika Igora Jankovića. Pokazali su veću želji i htenje, ali  mora se priznati i kvalitet u odnosu na Slaviju, pa su izborili plasman u osminu finala.

Poveli su domaći preko Pekije. On je glavom matirao Nedžibovića, a prednost je uvećao Šikanji. Najlepši trenutak utakmice viđen je u 34. Minuti  kada je Bjeloš iz slobodnjaka matirao nemoćnog golmana Rudar Prijedora,

Bio je to tračak nade da se Slavija može vratiti u igru, ali su izabranici Milana Gutovića sve prosuli u nastavku meča. Već je postala ''praksa'' da loše uđu u drugi deo susreta i lako se predaju. Tako je bilo i u Prijedoru.

Primili su gol na samom startu drugog dela, onda je Matović dotukao grogiranog protivnika. Nakon tog vođstva Rudar Prijedor je smanjio gas, igrao mirno i sigurno, a gosti iz Istočnog Sarajeva nisu imali mogućnosti da bilo šta promene.

Rudar Prijedor - Slavija 4:1 (2:1)

Prijedor. Gradski stadion. Sudija: Miloš Gigović (Gradiška) . Strelci: Pekija 15. Šikanjić 27. 46. Matović 52. ( Rudar Prijedor),Bjeloš 34. (Slavija). Žuti kartoni: Arbinja, Blagojević Gutović (Slavija).

Rudar Prijedor:Hamzabegović, Matović, Milović (od 69. Sajak), N. Petrović, Pakija, Savanović  (od 77. Jaćimović) , Šikanjić, Kalesić, O.Petrović, Zekanović (od 64. Pavlović), Maksimović.       

Slavija      Nedžibović, Perović, Babić, Arbinja, Šćepanović. Blagojević (od 86. Mujkić) , Marković (od 60. Kenatro), Bojnić, Ljuca, Bjeloš, Mušić (od 64. Adžem).