XS
SM
MD
LG

Mačva sutra dočekuje Proleter iz Novog Sada

Na Malu Gospojinu pre tačno 100 godina, Mačva je odigrala svoju prvu utakmicu. Nakon jednog veka u godini kada obeležava značajan jubilej, na ovaj dan Šapčani kao superligaši dočekuju ekipu Proletera iz Novog Sada u okviru 09. kola domaćeg šampionata. Utakmica počinje u 20 časova, a za sve posetioce, Uprava kluba je obezbedila besplatan ulaz.

 

Na konferenciji za novinare u najavi utakmice, šef struke Dragan Aničić kaže da će na ovaj važan jubilej pokušati da obraduju verne navijače.

„Pred nama je utakmica kao i sve druge u prvenstvu. Izuzetno teška i za nas u ovom trenutku nema lakih protivnika. Ekipa Proletera se pojačala u poslednjih par nedelja, doveli su Jovanovića koji je izuzetno iskusan igrač, imaju takođe igrače od prošle godine od kojih preti velika opasnost – Čolović, Milosavljev, Novaković... Ono što sam rekao i pred prošlu utakmicu, jedino što mogu da obećam je da će ekipa biti maksimalno borbena, kao što je bila i na prethodnoj utakmici i nadam se da će to u ovom susretu biti dovoljno da zabeležimo pobedu posle dužeg vremena. Trijumf bi nas verovatno odveo u neki mir za utakmice koje slede.“

 

Prvotimac Miloš Adamović iskazao je želju da na ovaj veliki praznik i važan jubilej ostvare pobedu.

„Nije mala stvar da jedan klub obeležava 100 godina postojanja, ovo je veoma značajno i za Mačvu i za grad Šabac i igrači su svesni te činjenice. Zato će sigurna sam svi moji saigrači dati 200 posto svojih mogućnosti na terenu, da pre svega uzmemo ta tri boda i da zabeležimo pobedu koja se već dugo priželjkuje na domaćem terenu. Nadam se da ćemo slaviti na ovoj utakmici, jer smo pokazali na prošloj utakmici na gostovanju TSC-u da možemo da igramo takmičarski fudbal. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem navijače, da ispune tribine u što većem broju i da nam pomognu da ispunimo zajedničku želju i da imamo razlog za duplo slavlje.“

U prostorijama kluba na dan utakmice, Uprava, stručni štab, igrači i drugi brojni gosti i prijatelji ovog sportskog kolektiva, obeležiće i svoju krsnu slavu – Malu Gospojinu.

pr Ana Acan

https://www.facebook.com/fudbalskiklubmacvasabac/videos/2439130266171968/