XS
SM
MD
LG

Veliki Divac! Mičić skupio 1405 KM za odlazak Marine na Svjetsko prvenstvo

Nebojša Mičić- Divac skupio je 1405 KM za odlazak Marine Kurteš na Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u Santiago de Čile.

Divac je, podsjećamo, pred Sarajevski polumaraton odlučio da po drugi put prodaje kilometre po minimalnoj cijeni od 10 KM i sav prikupljeni novac od ''prodaje'' proslijedi na račun Karate kluba ''Slavija''. Veliki broj ljudi se i ovaj put odazvao njegovom pozivu, pa je tako prikupljeno 1405 KM, što će zasigurno biti od velike koristi i podstrijek da i mnogi drugi, prije svega institucije, pomognu odlazak Marine na Svjetsko prvenstvo.

- Svi su dali puno! Šezdesetak ljudi, što anonimno, što otvoreno, su se javili da daju krila za put u Čile. Biće ih još tokom idućih sedmica. Ponosan sam na sve ove ljude, neke i ne poznajem , ali su vjerovali u ono što smo radili i radimo. Još će se neki uključiti u akciju. Nije još gotovo. Marina mora da ode u Čile, da pokaže srce šampiona. Trčaće Divac opet ako treba. Za šampione i vrijedi to uraditi, poručio je Mičić nakon što je objavio spisak svih onih koji su donirali novac za ovu kampanju.

Uz Divca održano je još nekoliko akcija Marininih sugrađana na Sarajevskom polumaratonu, pa je tako i Goran Dragaš objavio da je on prodao kilometre u vrijednosti od 300 KM.