XS
SM
MD
LG

Mladost i Sloboda finalisti 

Divna Aničić i Krstan Tomić

 

MRKONjIĆ GRAD-U finalu Memorijalnog košarkaškog turnir „Da se ne zaboravi“ u Mrkonjić Gradu igraće domaća Mladost i Sloboda iz Užica. Mrkonjićani su sinoć  dobili ekipu Portoroža iz Slovenije 91:76, a Sloboda banjalučki Borac 77:70.Finalna utakmica igra se u 19, 30 časova u sportskoj dvorani u Mrkonjić Gradu, a za treće mjesto u 17,30 časova.

Ova manifestacija podsjeća na stradanje Srba u jesen 1995.goine, kada je iz 13 zapadnokrajiških opština protjerano 120 Srba sa svojih vjekovnih ognjišta, kada je to područje okupirala Vojske Hrvatske, HVO i takozvana Armija BiH. Ujedno se obilježava  i 40 godina postojanja Košarkaškog kluba Mladost. Tim povodom Košarkaški savez Republike Srpske Košarkaškom klubu Mladost dodijelio je Povelju za doprinos razvoju košarke u Srpskoj . Uprava Mladosti dodijelila je zlatnu plaketu opštini Mrkonjić Grad i Košarkaškom savezu Republike Srpske. Srebrenu plaketu „Hidroelektraanama na Vrbasu“ i Banjalučkoj pivari.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević, rekao je da je KK Mladost dobro organizovan klub i da postiže vrhunske rezultate.

-Mi smo zahvalni rukovodstvu Mladosti na Zlatnoj plaketi. Košarkaši savez RS je uvijek na usluzi KK Mladost. Zadovoljni smo što ekipa postiže odlične rezultate u Premjer ligi BiH, i kada se sve sabere i oduzme Mladost je poslije Igoke najuspješniji kulub u Republici Srpskoj- rekao je Spasojević.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić, kaže da je ponosna na KK Mladost i sve uspjehe mrkonjićkih košarkaša.

-Mi se ponosimo KK Mladost i rezultatima koje postiže ekipa. Mi smo mali grad, ali smo grad košarke. KK Mladost već dvanaest godina sa uspjehom igra u Premjer ligi BiH i uspijeva da održi kontinuitet dobrih rezultata. Nije to lako kada se zna da budžet kluba nije veliki. Zahvaljujući opštini i donatorima svake godine obezbjede se sredstva  i uslovi za takmičenje u Premjer ligi BiH- rekla je Ančićeva.

Na uspijehe kluba ponosan je i predsjednik Upravnog odbora Krstan Tomić, kojem je nedavno Skupština kluba dala još jedan mandat da se nalazi na čelu najuspješnijeg sportskog kolektiva u Mrkonjić Gradu.

Boris Spasojević i Krstan Tomić

-Mi punih dvanaest godina sa uspjehom igramo u Premjer ligi BiH. I jedini smo klub iz Republike Srpske koji nije napuštao ovo takmičenje. Naš primarni cilj je da i u narednoj sezoni igramo značajnu ulogu u BH šampionatu. Da obezbijedimo opstanak u ligi, a ako se ukaže šansa da se plasiramo u Ligu za prvaka - ističe Tomić.