XS
SM
MD
LG

"Crveni" bez municije protiv Trajala

Fudbaleri Radničkog 1923 i Trajala odigrali su bez golova na "Čika Dači" – 0:0, u susretu 10. kola Prve lige Srbije. U jednoj fer i ne baš previše sadržajnoj utakmici, konkretniji su bili fudbaleri domaćeg tima, koji su propustili par lepih prilika da dođu do tri boda pred svojim navijačima.

Kragujevačni su u današnji duel sa Kruševljanima ušli oslabljeni neigranjem suspendovanih Lazara Petrovića i Đorđa Maksimovića, ali sa ogromnom željom da nakon poraza u Žarkovu obraduju svoje navijače osvajanjem novih bodova. Nažalost, ekipa trenera Darka Vojvodića u tome nije uspela, što zbog nedostatka koncentracije u završnici, što zbog kvalitetnog protivnika, koji je tokom svih 90 minuta odlično markirao prostor i onemogućavao fudbalere kragujevačkog tima da urade nešto više u završnoj trećini terena.

Na prvo veće uzbuđenje čekalo se do 9. minuta, kada se Ognjen Ilić našao u dobroj poziciji pred golom Trajala, ali je čuvar mreže gostujućeg tima Stojanović na vreme predosetio opsnost i uspeo da “uđe u šut” mladom fudbaleru Radničkog. Prilikom ove intervencije golman kruševačkog prvoligaša se povredio, pa je nekoliko minuta kasnije bio prinuđen da svoje mesto među stativima ustupi Nenadu Jovanoviću.

U 14. minutu Varjačić je uputio upotrebljiv centaršut na drugu stativu ka Tomislavu Todoroviću, čiji je pokušaj udarca izblokiran od strane defanzivaca gostujućeg tima.

Usledio je jedan mirniji period igre, gde se većina dešavanja na terenu odigravala između dva šesnaesterca, da bi u finišu prvog poluvremena domaći propustili sjajnu priliku da na odmor ipak odu sa golom prednosti. Kovačević je ubacio loptu sa desne strane, ona je prošla pored Nikodijevića i došla do Ognjena Ilića, čiji je šut odbranio golman Jovanović. U nastavku akcije pokušao je i Todorović, ali je njegov udarac završio iznad prečke.

Minut kasnije gosti su uputili svoj prvi šut u okvir gola Kragujevčana, koji je bez većih problema završio u naručju oporavljenog Lazara Raičevića.

Početak drugog poluvremena doneo je nešto jači tempo igre, ali nekih izglednijih prilika nije bilo ni na jednoj strani. Tek je u 67. minutu Todorović udarcem sa distance zadao muke golmanu Trajala Jovanoviću, koji je i pored ne baš sjajne intervencije uspeo da izbaci loptu u korner.

Tri minuta kasnije Radnički je propustio verovatno i najbolju priliku na celoj utakmici. Posle kontranapada koji je poveo Vidović, Ćirović je kao na tacni ostavio loptu Velimiru Popoviću, koji je sa nekih 7-8 metara šutirao pored gola.

U finišu utakmice i gosti su se malo okuražili, pa su u 76. minutu zapretili posle centaršuta sa leve strane na koji nije stigao da reaguje Liščević.

U završnih deset minuta susreta Kragujevčani su pojačali pritisak ka golu svoga rivala. U tom intervalu vredni pomena su pokušaj Velimira Popovića glavom u 83. minutu i udarac Stevana Kovačevića sa nekih 17 metara minut kasnije, koji nije stvorio većih problema Jovanoviću.

Opasno je bilo pred golom Trajala i u 87. minutu, kada je Nikodijević zakasnio da lukavu asistenciju Kovačevića pretvori u pogodak, a samo minut kasnije u šansi se našao i Ćirović, ali je njegov šut izblokiran.

Jedan od najozbiljnijih udaraca ka golu Radničkog uputio je Džof u 90. minutu, međutim, Raičević je bio oprezan. U sudijskoj nadoknadi vremena beležimo još dva pokušaja domaćeg tima preko Zdravkovića i Varjačića, ali se rezultat nije promenio.

RADNIČKI 1923 – TRAJAL 0:0

KRAGUJEVAC
Stadion:
 “Čika Dača”
Gledalaca: 600
Sudija: Ivan Stamenković (Kaluđerica)
Pomoćnici: Ivan Krstić (Jakovo), Ivan Cvetković (Beograd)
Žuti kartoni: Liščević (Trajal)

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Mijatović, Filipović, Zdravković, Vidović, Kovačević, Todorović (od 69. Ivančević), Ćirović, Ilić (od 63. V. Popović), Nikodijević.

TRAJAL: Stojanović (od 18. Jovanović), Radić, Petrović, Radmanovac, Savić, Liščević, Gogić (od 54. Stepanović), Punoševac, Džof, Đurović (od 72. Milisavljević), Jovanović.

Posle ovog remija fudbaleri Radničkog 1923 skočili su za dve pozicije na tabeli i trenutno zauzimaju jedanaesto mesto sa dvanaest osvojenih bodova.

Kragujevčane u sredu očekuje gostovanje OFK Bačkoj u šesnaestini finala nacionalnog kupa, a zatim i susret 11. kola Prve lige Srbije protiv Kolubare u Lazarevcu.