XS
SM
MD
LG

Zapažen nastup ''Randorija'' na Palama: Braća Divljan prvaci Republike Srpske

Džudo klub Randori nastupio je juče na Palama gdje se u SPC ''Peki'' održao Memorijal ''Rajko Kušić- Kuša'', a sa njim paralelno i prvenstvo Republike Srpske za mlađe seniore.

Ekipa iz Istočnog Sarajeva je na prvenstvu Republike Srpske za džudiste do 23 godine nastupila sa samo tri predstavnika, ali je i to bilo više nego dovoljno da se okite drugim mjestom u ukupnom plasmanu seniora. Braća Divljan, Lav i Vuk, su postali prvaci Republike Srpske u kategorijama do 66 kg i 73 kg, a sa njima je nastupio i Petar Škrba koji se kao kadet okušao u mnogo starijoj konkurenciji, te je osvojio bronzu u kategoriji do 60 kilograma.

Randori je nastupio i na Memorijalu, a tu  je osvojeno 14 medalja, osam zlatnih, tri srebrne i tri bronzane, što je bilo dovoljno za drugo mjesto u ukupnom plasmanu.

Zlata: Mila Jovičić (poletarka, -36kg), Dunja Jovičić ( ml.pionirka, -44 kg), Jan Marković (poletarac, -38kg i ml. pionir -38kg), Lana Erić (ml. pionirka -32kg i st. pionirka -32kg), Uroš Mačar (st. pionir -50kg), Lazar Ždrale (st. pionir, -55kg).

Srebro: Aleksa Curović (poletarci, -50 kg), Stefan Jovović (ml. poletarci - 25kg), Andrej Mijović (poletarci, -50kg)

Bronze: Aleksandar Radović (ml. poletarci, -25kg), Marko Toskić (ml. pionir, -34kg), Nikola Pandžić (st. pionir, -73kg).

- Pohvale i za naše takmičare , kojima je ovo takmičenje bilo među prvim u životu, a nekima i prvo, na kojem su ostvarili po pobjedu ili ostvarili plasman: Dušan Bjelobrk ,Andrija Milanović, Aleksej Sukara ,Nemanja Šaraba, Srđan Jovanović, rekao je Stefan Majdov, koji je ujedno i vodio ekipu na turniru.