XS
SM
MD
LG

Remi BiH i Sjeverne Makedonije

Futsaleri Bosne i Hercegovine i Makedonije remizirali su u prvoj od dvije prijateljske utakmice u Bihaću, odigravši večeras u ''Lukama'' 3:3.

Domaća reprezentacija je bolje ušla u meč. BiH prijeti u dva navrata preko Anela Radmilovića, ali prvi šut mu zaustavlja Antonio Petrovski, a drugi put on odlazi pored gola. Nakon toga slijede šutevi Mirka Hrkaća i Srđana Ivankovića pored gola, a onda dolazi i pokušaj Nikole Perkovića, kojeg zaustavlja Antonio Petrovski, nekadašnji golman trebinjskog Leotara.

Prvu šansu na utakmici, i to sjajnu, Makedonci imaju preko Ziberija, koji uspjeva da izbaci odbranu domaćih, čak i golmana Galića, ali je njegov šut izblokiran, da bi se lopta odbila do Ramadana čiji šut blokira Ivan Ivanković.

I onda BiH dolazi do prvog vodstva. Po desnoj strani je prošao Marijo Aladžić, prvi šut mu je odbranio Petrovski, ali je Aladžić pokupio odbijenu loptu i pospremio je u mrežu, što je bio i rezultat prvog poluvremena, u kojem bilježimo još po jednu veliku šansu na obje strane. Prvo su Ziberi i Ramadan ponovo izigrali odbranu BiH, ali je Aladžić sa gol linije izbacio loptu, da bi potom Nikola Perković oduzeo loptu na centru, krenuo sam na Petrovskog, ali je golman gostiju odbranio taj šut, te se otišlo na odmor sa prednosti od 1:0 za Zmajeve.

U nastavku susreta strijelci su postali raspoloženiji, te smo vidjeli gol na gol. Prvo je Sjeverna Makedonija izjednačila nakon što su sjajnu akciju odigrali Petrović, Krstevski i Micevski. Krstevski je asistirao, Micevski krenuo da ''lomi'' čuvara, pa se golman Mišković i Perković sudaraju, što koristi Micevski i pogađa za poravnanje.

Ipak, radost selekcije Ivana Božovića nije dugo trajala. Bilal Jelić je probio po desnoj strani i pogodio za 2:1, da bi jako brzo Daniel De Souza pogodio za 2:2, postavši tako i treći igrač aktuelnog prvaka BiH, FC Mostar SG koji se upisao u strijelce.

Sjeverna Makedonija je bolje izgledala u drugom dijelu susreta, i to im se isplatilo rezultatski u vidu potpunog preokreta. Nakon nešto mirnije igre poslije De Souzinog gola, uslijedio je prekid za Sjeverne Makedonce, odlično su napravili blokove i ostavili Micevskog na šutu, koji precizno pogađa mrežu Miškovića za 3:3.

Nije dugo trajalo slavlje gostiju. I Bosna i Hercegovina je dobila faul u zoni šuta. Anel Radmilović je snažno uputio loptu ka golu, a na drugoj stativi je dočekao loptu Nermin Kahvedžić i prsima je sproveo u mrežu za 3:3.

Nažalost, utakmicu je u finišu obilježila i teška povreda iskusnog Daniela Marinha de Souze, reprezentativca Makedonije i igrača FC Mostar SG. On je pokušao da zaustavi jednu kontru naše reprezentacije u koju je krenuo Mirko Hrkać, ali se samo uhvatio za nogu i pao na parket, te je ostao ležati, a zatim je iznesen na klupu, gdje je sačekao nosila, te je na njima iznesen sa terena bišćanske dvorane.

Do kraja utakmice, vidjeli smo još sjajan pokušaj Nermina Kahvedžića, ali je on završio na perčki gola gostiju, te je ostalo 3:3.

Ove dvije reprezentacije sutra će na istom mjestu odigrati još jedan prijateljski meč.

BIH - SJEVERNA MAKEDONIJA 3:3 (1:0)
Dvorana ''Luke'', Bihać
Sudije: Alem Bajrović i Farik Kečo (oba Sarajevo)
Strijelci: 1:0 Aladžić, 1:1 Micevski, 2:1 Jelić, 2:2 De Souza, 2:3 Micevski, 3:3 Kahvedžić

BiH: Milanović, Galić, Mišković, Džindić, I.Ivanković, Pavlović, Perković, S.Ivanković, Hrkać, Kahvedžić, Radmilović, Aladžić, Bošković, Jelić  Selektor Ivo Krezo

Sjeverna Makedonija: Stojanovski, Petrovski, Leveski, Ismaili, Krsteski, Ceka, Sulejmani, Micevski, Agushi, Ziberi, Petrović, Ramadan, De Souza, Mustafov Selektor: Ivan Božović


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6