XS
SM
MD
LG

Ujedinjeni u Prvu ligu

Povodom istorijskog plasmana u Prvu ligu Republike Srpske i ujedinjenja sa Odbojkaškim klubom “Leotar”, Ženski odbojkaški klub “Leotar” je danas organizovao konferenciju za novinare na kojoj su predstavljeni planovi za novu sezonu.

Mišo Pešić, trener kluba, najavio je prvoligašku premijeru , a prvi protivnik trebinjskih odbojkašica u predstojećoj sezoni biće OK “Hercegovac” u Bileći.

“Mi u takmičenju učestvujemo od prvog oktobra, umjesto za vikend jer smo tražili pomjeranje zbog učešća na Trećem mediteran kupu u Budvi, čiji smo učesnici od početka i čiji smo bili pobjednici prve godine, a prošle godine smo osvojili treće mjesto”, objasnio je Pešić naglasivši da su sve seniorke iz Trebinja, nijedna djevojka nema honorar a nekolicina njih još uvijek plaća i članarinu.

Klub će nastupati i u drugoj seniorskoj ligi RS sa razvojnim timom, kao i u svim takmičenjima za mlađe uzrasne kategorije pod okriljem Odbojkaškog saveza RS.

Pešić je naglasio da u budućnosti očekuje još bolje rezultate i istakao zahvalnost  Gradu Trebinju na dosadašnjoj pomoći a od koga su dobili i obećanje da će stati iza kluba kada je u pitanju Prva liga RS.

“A klub će se potruditi da nađe načina da skupi sponzore da isfinansira drugu ligu i pionire. Naravno, moram pomenuti Zorana Vidakovića koji nam je pomagao sve vrijeme i koji će tokom sezone povremeno biti na našim treninzima i biti nam od koristi”, zaključio je on.

Za Jelenu Runjevac, kapitena Ženskog odbojkaškog kluba “Leotar”, već na pripremama koje su počele u avgustu postignut je značajan korak za ozbiljnije rezultate.

“Spojili smo se sa Odbojkaškim klubom 'Leotar'. To su sve cure koje poštujemo, sa kojima se poznajemo i družimo - i to je važno u sportu i ekipi. Neće nam biti lako u novoj sezoni, ali trudimo se da treniramo i da hrabro uđemo u sezonu”, kazala je Runjevac.

Trebinjski odbojkaški klub broji oko 130 djevojaka, raspoređenih u pet grupa a sa njima rade profesori fizičkog vaspitanja.

Izvor: Radio Trebinje


Crvena zvijezda 3 : 1 Drina
Radnik 3 : 0 ŽOK Leotar
Glasinac 3 : 0 Slavija
Ljubinje 0 : 3 Jahorina
Hercegovac 3 : 1 Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Jahorina 13 12 1 36
2 Crvena zvijezda 13 12 1 36
3 Ljubinje 13 9 4 27
4 Glasinac 13 7 6 21
5 Slavija 13 5 8 16
6 Radnik 13 5 8 16
7 Hercegovac 13 5 8 14
8 ŽOK Leotar 13 5 8 14
9 Drina 13 3 10 8
10 Modriča 13 2 11 7