XS
SM
MD
LG

Nezaslužen poraz na Koševu

Tri minuta regularnog dela, plus isto toliko u sudijskoj nadoknadi, delilo je fudbalere Borca od “nule” na Olimpijskom stadionu “Koševo”. Međutim, iskusni napadač bordo tima Mersudin Ahmetović u 87. minutu je iskoristio nepažnju odbrane Banjalučana i zatresao mrežu golmana Mladena Lučića, kaznivši crveno-plave za pad koncentracije u finišu susreta.

Bila je ovo treća u nizu prvenstvena utakmica u kojoj jedini krajiški premijerligaš nije osetio slast pobede, ali uprkos tome i dalje dobro stoji na tabeli, plasiran na šestu poziciju sa dvanaest osvojenih bodova jer mu se “poklapaju” ishodi ostalih susreta. Ipak, četvrti poraz u deset odigranih utakmica, bez obzira što je stigao od prošlosezonskog osvajača duple krune, ne može da bude ohrabrujući.

-Šta da kažem? Držali smo utakmicu “u igri”, a onda smo primili gol u 87. minutu nakon naše nepažnje u odbrani. Žao mi je momaka jer nisu zaslužili ovaj poraz. Bila je ovo jedna tvrda utakmica u kojoj nismo dozvolili Sarajevu da stvori prilike za gol. Imali su posed lopte, ali domaći fudbaleri nam nisu nešto posebno pretili. U jednom trenutku smo imali kontranapad u kojem smo pogodili stativu. Da je ta lopta Saše Kajkuta ušla u mrežu, verovatno bismo se mi radovali, a ne ekipa Sarajeva. Ali, to je fudbal – istakao je odmah posle utakmice Branislav Krunić, trener Borca.

On je istakao da je debi na koševskom olimpijskom zdanju opravdao epitet, ali da njegov tim i dalje muči neefikasnost.

-Bila je to kvalitetna i tvrda utakmica, prava takmičarska, koju je odlučio momenat i individualni kvalitet Mersudina Ahmetovića i možda, pad koncentracije mojih igrača. To je donelo pobedu domaćinu, kojem čestitam i želim sreću u nastavku prvenstva. Do sada smo imali šanse da mi postižemo golove u finišu susreta, nismo pogađali, a sad smo eto primili gol u 87. minutu. Potrebno je nekad da imate i sportske sreće. Mi smo mlada ekipa, za razliku od bordo kluba, koji ima kostur tima već nekokoliko sezona. Borac je tek ušao iz Prve lige Republike Srpske i odigrati ovako protiv Sarajeva, to je za nas u ovom trenutku uspeh. Još da smo ostvarili rezultat, bilo bi još bolje. Ali, ako pogledamo utakmicu, dobro smo parirali osvajaču duple krune, koja već dve godine ima isti kostur ekipe – objasnio je Krunić.

Strateg velikana s banjalučkog Gradskog stadiona, iako zaostaje za vodećim timovima osam i deset bodova, nije se odrekao težnje za plasman među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi BiH.

-Dugo je prvenstvo. U ovom trenutku zaostajemo malo od četvrtog mesta, ali to nije toliko mnogo da se odreknemo naše težnje. Na početku sezone cilj je bio stabilizacija kluba i sredina tabele. Tu i jesmo trenutno, a ostalo ne zavisi samo od nas. Imamo klubove koji su dugo godina u vrhu fudbala BiH i konstantno izlaze u Evropu. Retko se desi da nekom od njih izmakne plasman u međunarodna takmičenja. Prošle godine je Evropa izmakla Želji, ali zbog licence, ne zbog igre i plasmana. Nije za očekivati da Borac prve godine napravi toliki iskorak, međutim nije ni nemoguće. Fudbal je to, nepredvidiva igra – zaključio je Branislav Krunić.

 Borac je upao u ritam da svaka tri dana igra takmičarsku utakmicu, kalendar je zaista zgusnut. Već u nedelju (17 časova) u Banjaluku stiže probuđeni mostarski Velež u okviru 11. kola Premijer lige BiH.

-Stalno igramo, da kažem derbije i kvalitetne utakmice. Dolazi nam stari sportski rival Velež. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i idemo u nove borbe, a nadam se, i nove pobede. Protiv “rođenih” interesuju nas samo tri boda – optimista je Krunić.


Radnik 2 : 1 Čelik
Sloboda 0 : 3 Zrinjski
Široki Brijeg 3 : 2 Mladost
Sarajevo 1 : 0 Borac
Velež 2 : 1 Tuzla Siti
Željezničar 6 : 0 Zvijezda 09
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar 10 6 4 0 22
2 Tuzla Siti 10 6 2 2 20
3 Sarajevo 10 6 2 2 20
4 Zrinjski 10 6 1 3 19
5 Radnik 10 5 0 5 15
6 Borac 10 3 3 4 12
7 Sloboda 10 3 3 4 12
8 Čelik 10 3 3 4 12
9 Široki Brijeg 10 2 5 3 11
10 Velež 10 3 2 5 11
11 Mladost 10 2 2 6 8
12 Zvijezda 09 10 0 3 7 3