XS
SM
MD
LG

Poljska osvojila evropsku bronzu

Foto: cev.eu

Odbojkaši Poljske pobjedom nad Francuskom u Parizu od 3:0 (26:24, 25:22, 25:21) osvojili su bronzanu medalju na prvenstvu Evrope.

Nakon velikog šoka od poraza u polufinalnim mečevima, Francuzi i Poljaci su imali malo vremena da se oporave i da krenu u borbu za bronzu. Domaćin je bolje krenuo, imao je konstantnu prednost do 19:19, kada Poljaci, nošeni podrškom velikog broja svojih navijača, preokreću i dolaze do set lopte. Tu ne koriste, ali već sledeću su iskoristili i sa 26:24 osvajaju taj dio igre. I u drugi set bolje ulaze Francuzi, imaju vođstvo, ali sada Poljska preokreće na rezultatu 15:14. Uzvratili su domaćini sa 21:20, da bi od tog trenutka svjetski šampioni osvojili pet poena, a Francuska samo jedan i sa 25:22 tim Vitala Hejnena stiže do 2:0. Treći set su Poljaci imali stalnu prednost, od po tri, četiri poena, prilazili su Francuzi na -1, ali nisu mogli preokrenuti i sa 25:21 gosti stižu do bronze.

Postavlja se pitanje da li je ravnopravno bilo da se meč za bronzu igra odmah dan kasnije nakon polufinalnog meča između Francuske i Srbije, gdje su domaći imali samo 18 sati odmora, a gosti su imali dan i po odmora. Najefikasniji na meču bili su Leon i Ngapet sa po 18 poena, Kubiak je imao 14, a Kleveno 13 poena.

Veliko finale između Srbije i Slovenije na programu je sutra sa početkom u 17 časova i 30 minuta.