XS
SM
MD
LG

Dnevni red – smena Kovačevića

 

Fudbalska većina u Republici Srpskoj, koja je podnosila zahteve za vanredne sednice Izvršnog odbora i Skupštine FSRS za razrešenje predsednika Mile Kovačevića održaće danas sastanak u Etno selu Stanišići kod Bijeljine.

Početak skupa zakazan je tačno za podne, a pored sedmorice predsednika područnih saveza koji po organizaciji tvore entitetski Savez ovom sastanku prisustvovaće i preostalih pet članova Izvršnog odbora FSRS, kao i četvorica članova “fudbalske vlade” BiH koji dolaze iz Republike Srpske.

Prema informacijama tema sastanka biće sazivanje vanredne sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske i razrešenje predsednika entitetske “kuće fudbala” Mile Kovačevića iz Gradiške.

Podsetimo, sedam predsednika područnih saveza: Radika Marić (Bijeljina), Milorad Lale (Istočno Sarajevo, potpredsednik FSRS), Miloš Brkić (Gradiška), Mile Mandić (Prijedor), Žarko Laketa (Trebinje), Vico Zeljković (Banjaluka) i Branko Stevanović (Doboj) su pre desetak dana održali zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su potvrdili svoju nameru da smene predsednika FSRS Milu Kovačevića, a uz njih su i članovi Izvršnog odbora FSRS: Dušan Marković (Bijeljina, potpredsednik), Dragan Aranđić (Šamac), Mladen Kršić (Doboj) i Mirko Milošević (Zvornik), kao i srpski članovi u “fudbalskoj vladi” BiH: Milorad Sofrenić (Bijeljina, potpredsednik FS BiH), Ranko Vučković (Prijedor), Zlatko Spasojević (Doboj) i Dragan Kulina (Istočno Sarajevo). Uz njih bi, na sastanku, trebalo da bude i većina članova Skupštine FSRS koja je potpisala zahtev za vanrednu sednicu najvišeg tela FSRS.

Ovaj sastanak je sazvan zato što su predsednik i generalni sekretar FSRS Mile Kovačević i Goran Ćejić ignorisali zahteve za vanredno sazivanje sednica Izvršnog odbora i Skupštine FSRS.