XS
SM
MD
LG

Kreće odbojkaško prvenstvo Republike Srpske u konkurenciji seniora, Paljani gostuju u Zvorniku

Jahorina, Pale

Tokom vikenda startuje prvenstvo Republike Srpske u konkurenciji odbojkaša.

Prva liga RS kod seniora broji šest ekipa. U prvoj fazi igra se ligaški dio po dvostrukom bod sistemu. Nakon odigranih deset kola slijedi plej of i igraće sve ekipe.
Na osnovu plasmana prvoplasirana dva sastava direktno će izboriti polufinalni status, a na kraju završnih borbi prvoplasirani osvaja šampionski pehar najbolje ekipe Republike Srpske i ostvaruje plasman u Premijer ligu, iz lige niko ne ispada.

Učesnici takmičenja:

1.MOK Jahorina Pale
2.OK Drina Zvornik
3.OK Crvena Zvijezda Obudovac
4. OK Gacko Gacko
5.OK Gradiška Gradiška
6.OK Tempo Ražljevo

Na startu u prvom prvenstvenom kolu paljanski predstavnik u klupskoj eliti Republike Srpske gostovaće u Zvorniku ekipi Drine.
"Posle dobro obavljenih priprema radujemo se početku sezone i očekujemo mnogo bolje razultate nego u prethodne dvije godine i nadamo se plasmanu među četiri najbolje ekipe. U prvom kolu se sastajemo sa Drinom u Zvorniku, uz Gacko i pretedentom za najviši plasman, a i pojačanu su ušla u prvenstvo sa nekadašnjim BH reprezenrativcem iskusnim Daliborom Radićem, provjerenim premijerligaškim igračem te im prepustamo ulogu favorita ali to ne znači da u Zvornik putujemo sa bijelom zastavom te u meč ulazimo rasterećeno sa željom da se nadigravomo i damo svoj maksimum, a na kraju će se vidjeti za koliko će to biti dovoljno" izjavio je za najavu utakmice nekadašnji juniorski reprezentativac BiH kapiten Paljana Marko Simović.

Utakmica između Zvorničana i Paljana na rasporedu je u subotu 5. oktobra u Zvorniku sa početkom od 17,30, sati.

Meč će suditi Draženka Košarac iz Istočnog Sarajeva i Željko Vukajlović iz Modriče, a delegat- kontrolor biće Željko Kerović iz Lopara.

U ostalim mečevima prvog kola još se sastaju:

Subota: 5. oktobar
Gacko: Gacko - Gradiška (15,30)
Ražljevo: Tempo - Crvena Zvijezda (18,00)

 

Oblast sa prilozima


Maglić 3 : 2 Drina
Gradiška 3 : 0 Crvena zvijezda
Mladost 0 : 3 Tempo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Tempo 10 8 2 24
2 Drina 10 8 2 24
3 Gradiška 10 6 4 19
4 Maglić 10 6 4 16
5 Crvena zvijezda 10 1 9 3
6 Mladost (-4) 10 1 9 0