XS
SM
MD
LG

Sjajan uvod za Želju

Zvijezda 09 - Borac

Распуцали су се фудбалери Борца у осмини финала Купа БиХ против Звијезде-09 у Угљевику (6:0). Изабраници тренера Бранислава Крунића са “пола туцета” лопти у мрежи частили су “фењераша” премијерлигашког каравана из Етно села Станишићи, и тако изборили имовање у масовнијем такмичењу под окриљем “кровног” Савеза јер ће се сусрети четвртфинала играти 4. марта 2020. године.

По два поготка против црвено-белих постигли су капитен Стојан Врањеш и нападач Срђан Вујаклија, који је коначно прорадио, а по једном мрежу домаћина погодили су Иван Црнов и Бојан Марковић. Све ове чињенице, да је Борац голгетерски расположен и да има већи број играча који могу да постугну гол радује стручни штаб Бањалучана пред недељни дерби на Градском стадиону против сарајевског Жељезничара.

-Имамо квалитетнији тим од Звијезде-09 и то смо доказали на игралишту. Испунили смо циљ у овом мечу, а то је пролазак даље, у четвртфинале и сада можемо да будемо мирни до пролећног дела сезоне. Звијезда-09 је играла у комбинованом саставу, ми такође, али смо показали да смо у таквом омјеру снага квалитетнији и бољи. Честитам играчима на приказаној игри и победи – рекао је Бранислав Крунић, шеф стручног штаба Борца.

Стратег јединог крајишког премијерлигаша о самој утакмици против тима из Семберије је додао:

-У првом полувремену смо решили питање победника и проласка у наредну рунду са четири постигнута поготка. Одмарао сам Марка Јовановића, Синишу Дујаковића и Зорана Милутиновића, али смо озбиљно одиграли и задовољан сам игром и наравно резултатом. Знатно смо поправили ефикасност, јер смо у последње две званичне утакмице чак девет лопти послали у противничке мреже и то у дуелима с премијерлигашима што нас свакако радује. Баш као и чињеница да је “прорадио” и Срђан Вујаклија. То ме посебно радује јер је Вујаклија стигао с педигреом стрелац, човека задуженог за голове.

О капитену Стојану Врањешу, који је поново био “локомотива” Борчеве победе нема потребе даље трошити речи…

-Он је наш истински вођа на терену, показао је то и у овој утакмици. Стојан је покретачка снага ове екипе и онд акада нас не иде. Ушли смо у добар ритам и серију и надамо се да ћемо је наставити и у дербију са Жељезничаром, после којег нас очекује пауза у првенству – истакао је Крунић.

И жељезничар је уочи дербија у Бањалуци у Купу БиХ био ефикасан, “шестицом” је на Грбавици понизио Младост из Добоја код Какња.

-Нисам успео да пратим меч Жељезничара и Младости, али утакмица у недељу у Бањалуци ће сигурно бити прави дерби. Наша ефикасна победа је добар увод за сусрет са Жељезничаром, којем ће сигурно бити тешко у Бањалуци. Увек играмо добро против њих, па очекујем да ће тако бити и сада. Зимоваћемо у Купу БиХ јер се такмичење наставља тек на пролеће и то нас радује. Успели смо у овом згуснутом распореду да прођемо међу осам најбољих тимова, мада смо имали среће да избегнемо квалитетније противнике, попут Сарајева или Широког Бријега. На пролеће ћемо ићи корак по корак, све зависи од жреба, а што да не одемо до самог краја. Сада до краја јесени мисли усмеравамо ка првенственим биткама, али и Купу Републике Српске – јасан је Бранислав Крунић, тренер Борца.

С. Басара

 

 

Осим: Посебан набој за Борац

 

Након победе (6:1) против Младости (ДК) на Грбавици, а уочи гостовања у Бањалуци, шеф стручног штаба сарајевског Жељезничара Амар Осим је истакао:

-Резултат је превисок. Два гола из првог дела утакмице су одредила ток целог меча. Након примљених голова гости су покушали да мењају, правили су много грешака и то их је коштало. Извели смо солидан тим, али не мислим да смо толико бољи. Дали смо два гола, након чега смо играли без притиска. Они су дали шансу и младим играчима. Да су играли цели меч с првим тимом вероватно не би завршило 6:1. Пред сваки меч с Борцем створи се неки посебан набој, што је добро. Одморили смо неколико играча, то је за нас важно, али не мора да значи ништа. Имамо довољно дана да се припремимо за дерби у Бањалуци.

 


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8