XS
SM
MD
LG

Tango kreće u novu sezonu: Početni cilj ulazak u play off

Futsaleri Tanga iz Istočnog Sarajeva današnjom utakmicom protiv Sloge u Gornjem Vakufu- Ukoplju počinju novu sezonu Premijer lige BiH.

Poslije tegobne prošle sezone, a onda i odluke Saveza da Tango ostane u Premijer ligi napravljena je korjenita promjena svih struktura kluba, te je doveden veliki broj novih igrača.

- Mi smo krenuli sa pripremama ranije, jer ova ekipa nije igrala zajedno i trebalo mi je dosta vremena da se iskristrališu stvari, da ostavimo malo prostora za uigravanje, i da napravimo sistem koji će nas krasiti. Mogu reći da se većina igrača adaptirala i da ćemo kroz ligu pokazati da će Tango da bude kao ono nekada što je bio. Uprava je odradila odličan posao, znamo da je klub prethodnih godina većina stvari malo na mene. Nova uprava na čelu sa Radetom Kovačom je posložila stvari, rade maksimalno i stvarno je zadovoljstvo trenutno biti u klubu i nadam se da će nam to donijeti kroz dogledno vrijeme nešto čemu težimo, a to je kroz par godina ponovo borba za prvaka Bosne i Hercegovine, rekao nam je Mirko Čampara, te dodao:

- Zadovoljan sam pripremama. Veliki broj igrača je dolazio na treninge, imamo na raspolaganju dvadesetak igrača koji mogu da odgovore zadacima. Postoji sigurno tu odličan izbor igrača, od sjajnog golmana Dine Ćesovića koji je pravi primjer profesionalca, dečko koji je došao iz Beča da bi igrao Premijer ligu sa nama i nama je velika čast što je jedan takav golman trenutno u našem klubu. Uz njega, pomenuo bih i drugog mladog golmana Matea Bilića koji je iz Kiseljaka i koji će zasigurno uskoro steći status U19 reprezentativca BiH jer je svojim kvalitetom to zaslužio. Da sada ne nabrajam sve momke koji su tu, ali moram pomenuti i da se vratila neka okosnica ekipe od ranije Debelnogić, Bjelica, Elez, a od ove sedmice sa nama je ponovo u treningu i Stefan Jokić. Tako da, uz one snage od ranije koji su tu, i ove momke koji su sada došli i koji su izuzetno kvalitetni ovo je ekipa za play off, a vidjećemo dalje kako će biti.

Prva utakmica ekipu Tanga vodi u Gornji Vakuf- Uskoplje, gdje će Sloga večeras u svom premijernom meču u Premijer ligi tražiti pobjedu. Svjestan je Čampara da neće biti lako, ali se ne predaje.

- Neće biti lako, sigurno. Znamo da je atmosfera dole odlična. Znamo neke igrače njihove i sigurno je da će oni na premijeri biti motivisani da ostvare pred svojim navijačima pobjedu. Imaju kvalitet i biće osvježenje za Premijer ligu. Ali, mi ne idemo sa bijelom zastavom, pokušaćemo da se nadigravamo, iako imamo mladu ekipu i prvi put će igrati pred toliko gledalaca i vjerujem da će im to biti veliki motiv da dokažu svoj kvalitet, a vjerujte mi da u Tangu postoji nekoliko mladih momaka za koje će se u dogledno vrijeme itekako čuti. 

Što se tiče Premijer lige, za njega je FC Mostar SG i dalje prvi favorit, a jedinu prijetnju vidi u Salinesu.

- Po samim ulaganjima vidite ko će se boriti za vrh. Tu je Stari Grad koji ima kontinuitet igrača, već dugo igraju zajedno i uz par novih igrača njima niko ne može prići u Premijer ligi. Sada je tu Salines, koji se pojačao sada sa nekoliko novih igrača i sa trenerom. Znamo svi ko je Predrag Rajić, doktor igre, legenda Balkana i Evrope uopšte i oni će se približiti Starom Gradu, ali mislim da će ipak na kraju Mostar SG da ponese još jednu titulu. Da li će tako i biti, da li će ljudi iz Salinesa uspjeti da poslože ekipu, vidjećemo. Ja bih lično volio, pa da gledamo jednu zanimljivu ligu do samog kraja. Savez radi dobre stvari, svake godine nešto novo ''zategne'' u Premijer ligi, ali isto tako ne bih se usudio reći da je ovo igrački najkvalitetnija liga do sada. Neki igrači su otišli iz Premijer lige, neki su došli, ali mislim da nije to toliko jače. 
 


Zrinjski 2 : 2 Tango
Beli anđeo 3 : 4 Seljak
Salines 6 : 3 Sloga
Centar 3 : 4 Brotnjo
Mostar SG 5 : 2 Kaskada
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Salines 15 12 2 1 38
2 Mostar SG 15 11 3 1 36
3 Centar 15 9 2 4 29
4 Brotnjo 15 8 2 5 26
5 Sloga 15 4 6 5 18
6 Kaskada 15 5 2 8 17
7 Zrinjski 15 4 3 8 15
8 Seljak 15 3 3 9 12
9 Beli anđeo 15 2 4 9 10
10 Tango 15 2 3 10 9