XS
SM
MD
LG

Evropsko zlato obasjalo Republiku Srpsku

MODRIČA – Sve se, baš, događa u svoje vreme. Tako je i nedavno Evropsko prvenstvo za odbojkaše bilo događaj koji je Modriča ispratila netremice. Danas je podjednako ponosna i na uspeh Srbije i na doprinos takvom podvigu svog „pulena“ Aleksandra Okolića. Ovaj mladić svoje prve odbojkaške korake načinio je u „gradu podno Majne“.

Ovih dana, na bilbordu koji blista na Trgu Dr Milana Jelića u centru Modriče blista i slika Aleksandra Okolića sa čestitkom njemu i reprezentaciji Srbije na velikom uspehu, zlatnoj medalji u Parizu. Zanimljivo, u OK Modriča, gde je Okolić igrao pre odlaska u Crvenu zvezdu, na internet stranici su na grb kluba postavili njegovu fotografiju sa zlatnom medaljom.

„Ponosni smo na Acu jer je u našem klubu naučio prve odbojkaške poteze. Čuli smo se i dogovorili smo da ,ukoliko pronađe vremena, dođe u Modriču da proslavimo medalju. Obećao je da će sve učiniti da dođe u svoj grad, u Modriču, gde ćemo mu prirediti doček kakav zaslužuje zlatni momak“, rekao je Jovan Mišić, predsednik OK Modriča.

Aleksandar Okolić

Modričani su uputili ko zna koliko poruka i čestitki reprezentativcima Srbije, pa je Aleksandar Okolić javno se zahvalio na podršci rodne Modriče.

Inače, prvu bronzanu medalju za modričku odbojku osvojio je pre 40 godina Boro Jovića, takođe na Evropskom prvenstvu u glavnom gradu Francuske. Posle njega za reprezentaciju Srbije iz Modirče su igrali Velibor  Ivanović, Pero Stanić, Pero Božić, Radivoje Milošević, ali i brojni drugi odbojkaši koji su proteklih godina igrali i za reprezentaciju BiH, nakon raspada bivše Jugoslavije.

I u ženskoj konkurenciji stasala su velika imena: Mirela Marić, Snežana Mijić, Almira Ćarić, pa sjajna Svetlana Ilić. Uspesi modričke odbojke su sjajni, za poštovanje.

Lepe sportske navike...