XS
SM
MD
LG

Ljupko Petrović počasni građanin Broda

Ilija Jovičić i Ljupko Petrović

BROD – Rođen u Velikoj Brusnici, u današnjoj opštini Brod, 15.maja 1947.godine, Ljupko Petrović u fudbalski svet otisnuo se sa 16 godina. Odlazio je i dolazio u zavičaj, a sada je počastvovan za sva vremena.

Naime, na svečanoj sednici Skupštine opštine Brod uručeno mu je visoko priznanje – Povelja, kojom je postao počasni građanin Broda. Doduše, pored Ljupka Petrovića isto priznanje uručeno je i generalu Miki Škoriću koji je bio na čelu jedne od jedinica koja je 7.oktobra 1992.godine oslobodila taj deo Republike Srpske.

„Ovo priznanje je utoliko veće što sam ušao u pozne godine. Svestan sam da sam pri kraju života, pa ovakvo priznanje je divna stvar. Počastvovan sam. To ću da pamtim do kraja života i sada još češće da dolazim u Republiku Srpsku. Imam obavezu da sve češće dolazim u Veliku Brusnicu. Do sada je to bilo dva puta godišnje. Sada će biti češće. Ovde imam rodbine, školskih drugara, dragih prijatelja“, rekao je Petrović.

Iz Broda je otišao u Beli Manstir, pa u Osijek, pa...

„Ostvario sam solidnu igračku karijeru i,mogu da se pohvalim, super uspešnu trenersku karijeru. Jesam ja doktorirao na temu fudbala, ali bez titule prvaka Jugoslavije sa Vojvodinom i bez pehara šampiona Evrope sa Crvenom zvezdom – sve bi bilo manje značajno. Te dve radosti i ova titula, počasnog građanina rodnog Broda, najdraže su mi“, rekao je trofejni fudbalski stručnjak.

Načelnik Broda Ilija Jovičić rekao je da je 7.oktobar poseban dan za sve u Brodu, a da je Ljupko Petrović jedan od najvećih u ovom delu Srpske.

„Jedno od najzvučnijih imena naše današnjice. Ljupko Petrović mami ponos. Uopšte, ovo je poseban dan za Brod. Zbog svih koji su dali život za mir i slobodu, ali i zbog svih onih koji su ulepšali ovo što smo sada organizovali. Svaka pobeda Ljupka Petrovića bio je i trijumf Broda“, rekao je Jovičić.

Ljupko Petrović je Brođanin i građanin sveta.

Za sva vremena...